Çocuk Meclisi Belediyenin Kadın Çalışanlarına Karanfil Verdi

İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla belediye binasında çalışan kadınlara karanfil verdi.

Çocuk Meclisi Belediyenin Kadın Çalışanlarına Karanfil Verdi
İzmit Belediyesi Çocuk Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadınlara yönelik etkinlik düzenlendi.

Belsa Plaza’da bulunan meclis salonunda başlayan etkinliğe Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşmasında Türkiye’nin kadın hakları konusunda dünyadan önde olduğunu belitten Başkan Vekili Bulut, “Bugün artık ülkemizde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanmaktadır. Kadın hakları konusunda dünyadan da önde durumdayız. Anayasamızda artık kadınlara pozitif ayrımcılık konusunda hüküm bile var. Kadınların sosyal hayata katılımı konusunda da ciddi gelişmeler var. Eskiden ‘evinde otursun, kız çocuklar okumaz, senin baş örtün var okuma’ denilirken günümüzde kadınlar toplumumuzun her kesiminde yer almaktadır. Kızlarımız artık giyimleri, baş örtüleri nedeniyle eğitim başta olmak üzere her türlü haklarını sonuna kadar kullanabiliyorlar. Bunları yeterli görmüyoruz, daha da iyi olmalıyız. İnancımızdan dolayı da kadınlarımıza değer veriyoruz. Buna rağmen bazı sorunlar yaşanıyor. Bunun da en önemli sebebi eğitimdir” dedi.

Şiddetin önüne geçmede eğitimin önemine vurgu yapan Bulut, “Bir insanın şiddete başvurası yanlış bir metottur. Bu bir toplumsal sorundur. Bu aşamada da eğitim hayatında ciddi mesafeler kat edersek bunlar da çözülecektir. Çocuk Meclisimize teşekkür ediyorum. Kadınlar günü gibi konularda bir araya gelmeye devam edin. Sizden büyüklere de mesajınızı vermeye devam edin ki kadın hakları vb. toplumsal konularda bir duyarlılık oluşsun” şeklinde konuştu.

Meclis salonunda yapılan konuşmaların ardından Başkan Vekili Bulut ve çocuklar belediye binasındaki kadın çalışanlara karanfil verdiler.
Kaynak: İHA