Çeşmeli Ses Sanatçısından Kadınlara Özel Konser

Çeşmeli akademisyen ve ses sanatçısı Hale Yamaner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, Çeşmeli kadınlara özel bir konser verdi.

Çeşmeli Ses Sanatçısından Kadınlara Özel Konser


Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Araştırma Görevlisi ve ses sanatçısı Hale Yamaner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çakabey Kültür Merkezi’nde düzenlediği bir konserde Çeşmeli kadınlarla buluştu. Kendisi de Çeşmeli olan Hale Yamaner, aralarında annesi Müzeyyen Yamaner’in de bulunduğu Çeşmeli kadınlara, coşku dolu bir konser verdi. Konseri, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da izledi. Çeşmeli sanatçı Yamaner’in söylediği türkülere salondaki kadınlar da eşlik ederken, hareketli türkülerde birçok kadın kendilerini tutamayarak oynamaya başladı.

Akademisyen ses sanatçısı Yamaner, konseri sırasında sahneden inerek, hemşehrisi kadınların arasında türkü söyledi.

Yamaner’in, seyircilerin arasındaki annesi Müzeyyen Yamaner’in yanına gidip türkü söylemesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yamaner, hareketli türkülerde dans eden Çeşmeli kadınların da yanına giderek oyunlarına eşlik etti.

"Zor yoktur, imkansız ise zaman alır"

Hale Yamaner’in konsere başlamasından önce bir konuşma yapan Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berna Güler, 8 Mart’ın bir kutlama günü değil, bir anma günü olduğunu vurgulayarak, "Ama bir anma günü olması, bir yas günü olmasını gerektirmiyor. Kadınlar, bu erkek egemen dünyada, haklarına yas tutarak ulaşamazlar. Kadınlar, toplumda kadının yerini ve önemini vurgulamak, bu yeri ve önemini içselleştirmek, kendilerine hedefler koymak ve o hedeflere ulaşmak için çok sıkı çalışmak zorunda. Karar mekanizmalarında olmadan amaçlarımızı gerçekleştirmek neredeyse imkansız. Bu nedenle, ’zor yoktur, imkansız ise zaman alır’ diyoruz. Cehaletin tek korkusu kadındır. Kadını eğittiğiniz zaman, bir kuşağı eğitmiş oluyorsunuz. Kadınlara toplumdaki yerlerini ve önemlerini anlatırken, hemcinslerinin değişik alanlardaki kazanımlarını görmelerini sağlayıp ne kadar güçlü olduklarına ilişkin bir farkındalık oluşturmak da bir eğitimdir" diye konuştu.



Güler’in konuşmasının ardından ÇEŞKA üyeleri Ayşe Eren ve İsabet Barutçuoğlu da birer konuşma yaptı. Güler, Hale Yamaner’e teşekkür ederek çiçek verdi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da Yamaner’i güzel konserinden dolayı kutladı.
Kaynak: İHA