ÇEKÜL Akademi'den EYSAM'a Ziyaret

ÇEKÜL Akademi üyeleri, Eyüp Sultan Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

ÇEKÜL Akademi'den EYSAM'a Ziyaret
Eyüp Sultan Araştırma Merkezi (EYSAM) kapısını ziyaretçilerine açtı. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Akademi üyelerinin gerçekleştirdiği ziyarette EYSAM araştırma koordinatörlüğünün çalışmaları anlatıldı.

Aralarında Anadolu’dan birçok belediyenin sorumlularının bulunduğu ziyarette kent araştırmalarının tarihsel seyri, araştırma ve arşivleme yöntemlerine dair yaklaşımlar ele alındı.

Kataloglama sistemleri hakkında sunum

Ziyarette, İstanbul’daki kent araştırma merkezlerinin özel şirketler ve yabancı kuruluşlarca kurulmuş olmasına dikkat çekildi. EYSAM’ın araştırmacıların hizmetine sunduğu geniş arşivin içeriği, belgelerin kaynağı ve kataloglama sistemleri üzerine bir sunum gerçekleşti. EYSAM toplantı salonunda yapılan sunumun ardından hatıra fotoğrafı çektiren ÇEKÜL Akademi üyeleri, EYSAM’ın çalışmalarını takdirlerini ve misafirperverliği için Eyüpsultan Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

İstanbul’da kamuya ait ilk merkez

Eyüpsultan tarihinin, kültürel birikiminin, sosyal yaşama dair araştırmaların teşvik edildiği, kayıt altına alındığı ve uzun yıllara yayılan bir çalışma ve müktesebatın sonucu olan EYSAM periyodik programları ve yayınlarıyla yerel yönetimlere örnek oluyor.

Eyüpsultan’ın hafızasını, tarihini ve kültürel mirasını kayıt altına almak için Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın döneminde hayata geçirilen EYSAM, İstanbul’da kamuya ait ilk merkez olma unvanına sahip.
Kaynak: İHA