Bozüyük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Bileşimi Yapıldı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısı 2. bileşimi Meclis Başkan vekili M. Doğan Tunç başkanlığında yapıldı. 2 gündem maddesiyle gerçekleştirilen toplantıda imar ve plan bütçe komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Bozüyük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Bileşimi Yapıldı
İmar komisyonuna sevk edilen gündem maddesinde, "İlçe genelinde ticaret yapı adalarında ve zemin ticaret yapı adalarında 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren ‘Planlı alanlar imar yönetmeliği’ hükümlerine istinaden düzenleme yapılarak ticaret ve zemin ticaret konut adaları; ticaret+konut (TİCK) kullanımına alınması ve Bozüyük ilave revizyon imar planı plan hükümlerinde yönetmelik gereği yapılan revizyon imar planı dosyası, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teknik görüşünden de faydalanarak oy birliği ile kabul edilmiştir” denildi. Komisyonunun kararı yapılan bilgilendirmenin ardından meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Plan bütçe komisyonuna sevk edilen gündem maddesinde ise kapalı pazar yerlerinin parsel satış yerlerinin metrekare fiyatı belirlendi. Kararda, "Yeni Mahalle 1082 ada 4 parselde kullanıma açılacak olan yeni kapalı pazarın haftanın salı ve cumartesi günleri hizmet vermesi, kapalı pazar yerindeki köşe parseli bulunan satış yerlerinin tamamının metrekare birim fiyatının 1.75 TL olmasına ve köşe parseli bulunmayan ara orta satış yerlerinin ise metrekare birim fiyatının 1.25 TL olmasına, tahsis ücreti tahakkuklarının kapalı pazarın halkın kullanımına açık olduğu salı ve cumartesi günleri üzerinden yapılmasına ve hesaplanmasına, tahsis işleminin ise ayın son günü icra edilerek 2018 yılı gelir tarifesine eklenmesine komisyonumuzca oy birliği ile karar verildi" denildi. Komisyonun kararı meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.
Kaynak: İHA