Bayrampaşa'da Parklar Modernize Ediliyor

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki parkları modernize çalışması kapsamında bir parkı daha baştan sona yeniledi. Yenilenen ve Şair Erdoğan Ertürk ismi verilen parkın açılışı Başkan Atila Aydıner’in yanı sıra eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Bayrampaşa'da Parklar Modernize Ediliyor
Vatandaşlara daha yeşil ve daha yaşanabilir bir çevre sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki parkları bir bir yeniliyor. Bu kapsamda Bayrampaşa Devlet Hastanesinin karşında bulunan parkın zemini, çocuk oyun alanı, aydınlatma sistemi, havuzu baştan sona yenilendi ve parka yeni ağaçlar dikildi, çiçekler ekildi. Yeni yüzüyle ve Şair Erdoğan Ertürk ismiyle hizmete sunulan parkın açılışı Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in yanı sıra eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Başkan Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamat, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Bayrampaşa İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, şairin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Parkın açılışında konuşan Başkan Aydıner, "Her alanda yeni ve özgün projeleri hayata geçirerek Bayrampaşa’yı daha yaşanabilir bir ilçeye dönüştürüyoruz. İlçemizdeki mevcut parkları her yönüyle modern bir görünüme kavuşturarak halkımızın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Parklarımızı yenileme çalışmaları kapsamında açılışını hep birlikte yaptığımız bu parkı da yenileyerek daha yeşil ve daha işlevsel hale getirdik. Parkımızın bu güzel görünüme kavuşmasına emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayrampaşa’mızda önemli izler bırakmış olan Şair Erdoğan Ertürk’ün ismiyle hizmete sunduğumuz parkımızın halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ahmet Ertürk ağabeyimizi de rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Açılış töreninde eski Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekili Hüseyin Bürge, Kaymakam Canbaba, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamat ve AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kıdıl da birer konuşma yaptı.

Parkın açılışının ardından Başkan Aydıner, katılımcılara şair Erdoğan Ertürk’ün ‘Veda’ isimli şiir kitabını hediye etti.

Erdoğan Ertürk

Erdoğan Ertürk, 1945 yılında Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesi Evciler Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu Evciler İlkokulunda, ortaokulu Pınarhisar Ortaokulunda okuduktan sonra Kırklareli Lisesine kayıt oldu ve son sınıftayken okuldan ayrılarak 1963 yılında İstanbul’da ticaret hayatına atıldı. 1965 yılından beri şiir yazan şairin 200’ün üzerinde şiiri bulunuyor. Veda isimli bir şiir kitabı bulunan şairin şiirleri ayrıca mahalli gazetelerde ve birçok dergide yayınlandı. Halk ozanı tarzı şiirleriyle tanınan halk şairi Erdoğan Ertürk, 72 yaşında vefat etti. Ertürk, köyünde defnedildi.
Kaynak: İHA