Bakan Eroğlu Ve Yılmaz Edirne'ye Geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 20 milyon TL tutarındaki 11 müjde ile yarın Edirne’ye geliyor.

Bakan Eroğlu Ve Yılmaz Edirne'ye Geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 16.00’da Edirne Valiliği önünde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Lalapaşa Büyüköğünlü Barajı ve Sulaması ile Ergene Nehri Anakol ve Yankolları Sanat Yapıları 8. Kısım İşi’nin temelini atacak. Bakan Eroğlu aynı merasimde Orman Genel Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından Gökçetepe Tabiat Parkı’nda inşa edilecek üstyapı, altyapı tesisleri ve çevre düzenleme işlerinin temelini atacak.

Edirne’de 6 aileye gelir getirici tür, 4 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Eroğlu ayrıca badem, ceviz, ıhlamur, servi, mavi servi ve doğu mizası fidanı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 4 adet tesisin yatırım bedelinin 60 milyon TL’yi bulduğu belirtildi.

Ergene Nehri’nde taşkın zararlarının önüne geçilecek

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak tesislerle 1 milyon 359 bin metreküp su depolanacak, 3 bin 920 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. Ergene Nehri’nde taşkın anında ulaşımın aksamaması sağlanarak, taşkın zararlarının önüne geçilecek. Ormancılık projeleri ile Edirne’de ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi sağlanacak, orman köylüleri desteklenecek.

Ayrıca, Gökçeada Tabiat Parkı’nda yapılacak çalışmalar ile hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Edirne’ye son 6 yılda 1 milyar 950 milyon TL’lik 142 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 20 Ocak 2013, 7 Temmuz 2013, 17 Şubat 2014, 20 Mart 2016, 17 Şubat 2017 ve ve 23 Haziran 2017 tarihlerinde Edirne’ye verdiği 1 milyar 930 milyon TL’lik 131 müjdeye ilave olarak 20 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Böylece son 6 yılda Edirnelilere toplam 1 milyar 950 milyon TL’lik 142 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, mesire yeri, gelir getirici tür ağaçlandırma ile orman köylülerine kredi verilmesi yer alıyor. Programlara, ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılım sağlayacağı belirtildi.
Kaynak: İHA