Amasya'da Çocuk Kütüphanesi Açılışı

Amasya Üniversitesi Okul Öncesi Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yaptırılan çocuk kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan Amasya Valisi Osman Varol, okuma yazma alışkanlığının küçük yaşta çocuklara aşılanması gerektiğini söyledi.

Varol, çocuk kütüphanesiyle miniklerin küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı kazanacağını belirterek, "Ülkemizde okuma ve araştırma kültürünün henüz istenilen seviyelerde olmamasının sebeplerinden bir tanesi, küçük yaşlarda bu alışkanlıkların edinilmemiş olmasıdır. Amasya Üniversitesi çocuklarımızın okuma, araştırma özelliği kazanmaları ve hayal güçlerini geliştirerek gelecekteki başarı seviyelerini artırabilmeleri için anlamlı bir çalışma yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay da, gelecek için bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Çocuk kütüphanesinin kuruluş amacının çocukları okuma kültürü sürecine yönlendirip vatan, doğa, insan ve yaşam sevgisi konularında duygu ve düşünce dünyasını beslemektir." dedi.

Kütüphanede incelemelerde bulunan Vali Varol, tören sonunda küçük öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA