ABD'de Yüzlerce Kadın, Hakları İçin Yürüdü

ABD’nin Los Angeles şehrinde Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya gelen yüzlerce kadın yürüyüş düzenledi.

ABD'de Yüzlerce Kadın, Hakları İçin Yürüdü
Los Angeles şehrinde yüzlerce kadın, Dünya Kadınlar Günü’nde bir araya gelecek, kadın hakları için yürüdü. Feminist Çoğunluk Vakfı, Black Lives Matter, LA4Palestine gibi büyük sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde toplanan yüzlerce kadın, eşitlik, özgürlük, göçmen hakları, cinsel taciz konularında sloganlar atarak Los Angeles federal binasının önüne geldi. Aktivist Alhana Zambrano yaptığı konuşmada, “İnsan hakları saldırı altındaysa ne yaparız” diye sordu. Kalabalık ise hep bir ağızdan, “Karşı çıkar ve savaşırız” diye yanıtladı. Zambrano, “Göçmen kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nde buradalar ve Amerika ile diğer ülkelerde özgürleşmek, saygınlık ve güç kazanmak için harekete geçen kadınlarla beraberler” dedi.

Konuşmasını son zamanlarda Amerika’da gündemde olan göçmenlere yönelik yapan Zambrano, ABD’de kadın, erkek ve çocuk 11 milyon göçmenin her gün sınır dışı kokusuyla yaşadığını, Göçmen ve Gümrük İnfaz Kurumu’nun anneleri ve çocukları okula bırakırken tutukladığını, annelerin çocuklarını hastaneye götürmekten korktuğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Black Lives Matter adına konuşan Melina Abdullah ise, “Bu bir geçit töreni değil, bu bir gösteri değil, yürüyüş değil bu bir kendini adamadır. Bu annelerimizin ruhlarını onurlandırmak için bir kendini adamadır” dedi.

Toplanan grup konuşmaların ardından hep bir ağızdan, “Görevimiz özgürlük için savaşmak, görevimiz kazanmak, görevimiz birbirimizi sevmek ve korumaktır, zincirlerimizden başka kaybedecek bir şeyimiz yok. Görevimiz özgürlük için savaşmak” cümlelerini tekrarladı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA