Vali Demirtaş Açıklaması '8 Mart, Kadınların Tüm Dünyaya 'Bizler De İnsanız' Mesajını İlettiği Gündür'

Vali Mahmut Demirtaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadınların tüm dünyaya “bizler de insanız” mesajını ilettiği önemli bir gün olduğunu söyledi.

Vali Demirtaş Açıklaması '8 Mart, Kadınların Tüm Dünyaya 'Bizler De İnsanız' Mesajını İlettiği Gündür'
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Demirtaş, Hükümetin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının son yıllarda büyük bir kararlılık ve başarıyla çalışmalar yaptığını belirterek, “kadın haklarının ve kadının korunmasına yönelik çalışmaların toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi ile kadının toplumdaki konumunun geliştirilip, pekiştirilmesine yönelik çalışmaların kadınlarımızın her türlü ruhi ve bedeni şiddetten uzak bir yaşam sürmelerinin yanı sıra eşitlik, barış ve huzur olgularının gelişmesine da katkı sunmaktadır. Kadına yönelik şiddete karşı gösterilen toplumsal duyarlılık ve kadının toplumdaki konumunun geliştirilmesine yönelik özellikle son yıllardaki farkındalığın artıyor olması, ülkemiz adına olumlu ve sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Vali Demirtaş, kadınların sosyal statülerinin iyileştirilmesi, yaşamın her alanında daha iyi temsil edilmesi, bireysel hak ve özgürlükleri konusunda bilinçlendirilmesi, bireysel ve toplumsal mücadelede daha cesur davranabilmeleri için gerekli desteğin verilmesinin, başta kamu otoritesi olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin öncelikli görevi olduğunu ifade etti.

Demirtaş, “Toplumun ve ailenin temeli olan kadınların şiddete maruz kalmadığı, ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve istismar edilmediği bir dünya oluşturmanın herkesin en önemli görevi ve sorumluluğu olduğuna bir kez daha dikkat çekiyor, tüm kadınlarımıza mutluluklar diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA