'Sefer-İ Zeytin' Sergisinin Geliri Mehmetçik Vakfına

İzmir Olgunlaşma Enstitüsünün kadın kursiyerlerince hazırlanan 'Seferi Zeytin' isimli kuyumculuk, seramik ve cam sergisinden elde edilecek gelir Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

'Sefer-İ Zeytin' Sergisinin Geliri Mehmetçik Vakfına
İzmir Olgunlaşma Enstitüsünde eğitim gören kadınların emeğiyle hazırlanan kuyumculuk, seramik ve cam malzemelerin kullanıldığı eserler, "Sefer-i Zeytin" sergisinde gösterime sunuldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında sergilenen ve zeytin ağacı temasıyla üretilen eserlerin satışından elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanması kararlaştırıldı.

Serginin açılışında konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dilek Didem Ayyıldız, Dünya Kadınlar Günü'nde böylesine anlamlı bir etkinlikte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, bu özel günün bir bayram olarak kutlanmasını hayal ettiğini dile getirdi.

Kadınları toplumda dezavantajlı grup olarak görmekten üzüntü duyduğunu aktaran Ayyıldız, şunları söyledi:

"Ben ümit ediyorum ki gelecek 8 Martlar biz ve kız çocukları için birer bayram gününe dönüşecek. Bizler başta annelik duygularımızla, merhametimizle, zerafetimizle o günlerin gelmesi için el ele verip çalışmaya devam edeceğiz. 8 Mart'ın kadın bayramı olarak kutlanması için elimizden gelen her şeyi birlikte yapmaya devam edeceğiz. Böyle çalışmalarla da farkındalığı oluşturmaya devam edeceğiz."

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olma noktasında tüm kurumların üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Gül, konuşmasında olgunlaşma enstitülerinin önemine değinerek, "Olgunlaşma enstitüleri, faaliyetleriyle geçmişle bağımızı güçlendiriyor, günümüze ulaşan veya ulaşamayan kültürel varlıklarımızı geleceğe taşımak anlamında çok büyük bir misyon icra ediyor." dedi.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek ve kadın istihdamını arttırmak adına çalışma yaptıklarını anlatarak, "Zeytin Dalı Harekatı'nda vatanımızın huzur ve refahı için savaşan, şehit olan kahraman Mehmetçiğimizin değerli anneleri, eşleri ve kardeşlerini de minnet ve şükranla anıyoruz. Bunun için barışın, kardeşliğin ve zaferin simgesi zeytini konu alan Sefer-i Zeytin isimli sergimizi hazırladık." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından zeytin temasıyla farklı tekniklerde oluşturulan 100'ü aşkın materyalin üzerine oluşturulan ve "Sefer-i Zeytin" ismi verilen serginin açılışı gerçekleştirildi.

Sergilenen bazı eserlerin satışından elde edilen gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı belirtildi.

14 Mart'a kadar açık kalacak serginin açılışına Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep'in eşi Alev Recep, kursiyerler ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA