Sakarya'dan Kısa Kısa

Pamukova ilçesinde öğrenciler, kış aylarında beslenmekte zorlanan kuşlar için atık malzemelerden yaptıkları yemlikleri ağaçlara astı.

Mehmet Atıf Aydın İmam Hatip Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencileri Esma Selma Çökmez ve Zeynep Elif Yıldız, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mustafa Tonbul koordinatörlüğünde Değerler Eğitimi alanında "Özgür Kanatlara Saygı Kuş Sarayları Projesi" geliştirdi.

Osmanlı Devleti'ndeki kuş sarayları örneğinden yola çıkan öğrenciler, kış aylarında beslenme ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan kuşlar için atık malzemelerden kuş yemliği yaptı.

Öğrenciler, daha sonra yiyecek koydukları yemlikleri okul çevresindeki ve mahalle aralarındaki ağaçlara astı.

Her hafta düzenli olarak eksilen yemleri tamamlayan öğrenciler, projeyi gelecek yıl da sürdürmeyi planlıyor.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kaynarca Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Belediye konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Zeynur Özel, İslam dininin ve medeniyetlerinin her zaman kadına özel önem verdiğini söyledi.

Her alanda fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğin şekillendirilmesinde büyük katkı sağladığını vurgulayan Özel, tüm kadınların gününü kutladı.

Etkinlikte, belediyenin gönüllü tiyatro ekibinin sergilediği "Hepgül Aysel" adlı oyun büyük beğeni topladı.

Gösteri sonunda "yılın kadını" seçilen Hatice Girgin'e ödül ve çiçek takdim edildi.

Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve eşi Gülsüm Karatekeli, Belediye Başkanı Özel ve eşi Sevim Özel ile çok sayıda kadın ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA