Ordu'da Ulugöl'e 90 Yataklı Otel Projesi

Gölköy Belediye Başkanı Mert: 'Burayla ilgili temel ihtiyaçları oluşturduğumuzda belki 45 yılda Ulugöl ve ilçemiz turizm açısından çok öne çıkmış olacak'.

Ordu'nun Gölköy ilçesindeki Ulugöl Tabiat Parkı'na 90 yataklı otel yapımı için çalışma başlatıldı.

Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinlikteki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla dikkati çeken alanların başında geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2009'da Türkiye'nin 36. tabiat parkı ilan edilen Ulugöl'e gelen turistlerin konaklaması amacıyla 90 yataklı otel için çalışmalara başlandı.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ile Ulugöl'ü ziyaret ederek otel projesiyle ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Mert, yaptığı açıklamada, otel projesinin daha önce 30 yataklı planlandığını ancak son değerlendirmeye göre otelin 90 yataklı yapılacağını söyledi.

Ulugöl'ü yıllık ziyaret eden turist sayısının 100 binin üzerinde olduğunu belirten Mert, otele ihtiyaç bulunduğunu aktardı.

Mert, otelin Ulugöl'e yakın bir bölgede ve 2 dönüm arazi üzerine yapılmasının planlandığını kaydederek, "Tasarlanan otel projesinde her türlü sosyal faaliyet, etkinlik, açık alan imkanlarına sahip, fitness, sauna, buhar odası, hamam, kapalı yüzme havuzu, mescit, kır düğünü alanı ve konferans salonu yer alacak." dedi.

Ulugöl'ü en güzel şekilde gelecek nesillere taşımak arzusunda olduklarını vurgulayan Mert, "Burası bizim tabirimizle Karadeniz'in incisi çünkü bu güzellikte yer sayısı ülkemizde çok az. İnşallah burayla ilgili temel ihtiyaçları oluşturduğumuzda belki 4-5 yılda Ulugöl ve ilçemiz turizm açısından çok öne çıkmış olacak." diye konuştu.

Mert, Ulugöl'e gelen misafirlerin hoş vakit geçirmeleri için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA