Öğrenciler İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar

Balıkesir’in Havran İlçesinde öğrenciler bağımsızlık sembollerimizden olan İstiklal Marşı’nı yüreklerini ortaya koyarak okudu. Duygusal anların yaşandığı yarışma, jüri puanlamasının ardından sona erdi.

Öğrenciler İstiklal Marşı'nı En Güzel Okumak İçin Yarıştılar
BENGİ Projesi kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması” Havran Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Havran İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Koç, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla düzenlendi.

İlkokullarda birinciliği aynı puanı alan Kobaklar İlkokulu’ndan Ramazan Çakır ve Çamdibi İlkokulu’ndan Esra Duygu Baydemir paylaşırken, ikinci Temaşalık İlkokulu’ndan Meryem Zehra Kuş ve üçüncülüğü ise Seyitonbaşı İlkokulu’ndan Zeynep Naz Zorel elde etti.

Ortaokullarda birinciliği Sekizeylül Ortaokulu’ndan Aybüke Turan elde ederken, ikinciliği Çamdibi Ortaokulu’ndan Duygu Öztürk ve Şehit Eyüp Karataş Ortaokulu’ndan Hatice SAKAR paylaştı, üçüncü ise Kalabak Ortaokulu’ndan Mürüvvet Sakar oldu.

Liselerde birinciliği Havran Anadolu Lisesi’nden Furkan Konak ve Mehmet Çalışır Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Busenur Uluca paylaşırken ikinci Muzaffer Leman Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ebrar Alkurt oldu.

Derece elde eden öğrenciler 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliğinde başarı belgelerini verilecek.
Kaynak: İHA