Nazilli İİBF Para Yönetiminde Lider

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) ilk kez düzenlemiş olduğu sanal borsa yarışması “Invest it up” a katılarak büyük ödülü kazandı.

Nazilli İİBF Para Yönetiminde Lider
Ödül töreninin ardından Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Nazilli İİBF İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, dereceye giren Avni Elvanoğulları ve Selahattin Ertürk Çiftçi ile birlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, öğrencilerin başarılarından dolayı gurur duyduğunu belirterek başarılarının devamını diledi.

Nazilli İİBF, daha önce Boğaziçi Üniversitesinin düzenlediği sanal borsa yarışması “Investimate” de 2016 ve 2017 yıllarında arka arkaya iki kez büyük ödülü alarak para yönetimi konusundaki iddiasını ortaya koymuştu. Bu yıl da ODTÜ’nün düzenlediği ve yaklaşık 800 öğrencinin katıldığı sanal borsa yarışmasında, İşletme Bölümünde öğrenim gören Avni Elvanoğulları birincilik derecesini elde etti. Sanal parayı 6 hafta içerisinde en yüksek getiri ile değerlendiren Nazilli İİBF öğrencilerinden Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenim gören Selahattin Ertürk Çiftçi ise yarışmada üçüncü oldu. Böylece ADÜ büyük ödülleri alan ilk 3 içerinde iki öğrenci ile temsil edildi. Yarışmada altıncılık derecesini yine Nazilli İİBF öğrencisi olan Osman Kaya elde etti. Yarışmanın en iyileri sayılan ilk 10’da ADÜ’den toplamda 3 öğrenci yer aldı.

Altı hafta süren yarışmada bir diğer kategori olan “Haftanın Birincileri Ödüllerinde” Avni Elvanoğulları, iki kere haftanın birincisi olarak ayrıca ödül kazandı. Adnan Menderes Üniversitesinin bu başarıları üzerine ödül töreninde açılış konuşmasını yapmak için davet edilen Nazilli İİBF İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, para yönetiminin çok zor bir iş olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kaderli, finansal piyasaları tanımadan, bilgi ve analiz odaklı olmadan bunu hakkı ile başarmanın mümkün olmadığını vurgulayarak, öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade etti.

Bununla birlikte Prof. Dr. Kaderli, Nazilli İİBF’yi finans alanında geliştirme konusunda kendilerine büyük destek veren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a ve Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş’a ayrıca teşekkür etti.

Prof. Dr. Yusuf Kaderli, son 3 yılda para yönetimi konusunda dereceye girerek üniversiteyi gururlandıran öğrencilerin tamamının ADÜSEM (Adnan Menderes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) tarafından organize edilen temel ve ileri düzey borsa eğitimlerine katılmış olduklarını belirtti.

Nazilli İİBF’yi finans konusunda marka bir fakülte yapacaklarını ve bunun için çok çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Yusuf Kaderli, yakın zamanda Türkiye’nin en büyük yatırım kuruluşlarından biriyle bir protokol imzaladıklarının ve çok büyük bir finans laboratuvarını Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katkıları ile Nazilli İİBF’ye kazandırmak üzere olduklarının müjdesini verdi.
Kaynak: İHA