MODEKO Katılımcıları İhracat Hedeflerini Büyüttü

Mobilyada 2018’in trendlerini belirleyen büyük iş hedefli MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı büyük ilgi gördü. Toplam 310 firma ve markanın 50 bin metrekarelik alandaki stantları yabancı sektör profesyonellerinin akınına uğradı. Önemli bazı alım heyetlerine refakat eden Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, katılımcıların ihracat hedeflerini aşacaklarını söyledi.

MODEKO Katılımcıları İhracat Hedeflerini Büyüttü


Alım heyeti yoğunluğu var

MODEKO’da sergilenen 2018 mobilya modellerine yoğun bir ilginin olduğunu belirten Ammar Shefi çok sayıda refakat ettiği yabancı alım heyetlerinin önemli iş bağlantılarına imza attığını söyledi.

Shefi, “Yurtdışı alım heyetlerinin bazıları Türkiye’ye vize alıp gelmekte zorlandı. Yetkililerden vize işlemlerinde ivedilik istiyoruz”dedi.

Umman, Lübnan, Libya, Sudan ve Hindistan’dan özelliklede Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkelerinden alım heyetlerini gezdiren Seyfi Dağ, ziyaretçilerin gerçekten alım için İzmir’e geldiğinin görüldüğünü söyledi.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ve İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan Yurtdışından bazı oda ve derneklerin temsilcilerine plaket verdi.

Hedef Pazar 30 ülke

MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı daha açılmadan İzmir’e gelen yerli ve yabancı mobilya sektör profesyoneli Çarşamba gününden itibaren Fuar İzmir’e adeta akın etti. Katılımcıların İhracat hedeflerini büyüteceğini belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, “ Katılımcılarımızı zincir mağazalar, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, dekoratörler ve endüstriyel tasarımcılar ile buluşturacağız. İran, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Kazakistan, Kuveyt, Umman, Bahreyn, Nijerya, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Ürdün, Lübnan, Rusya, Almanya, Fas, İsrail, Tunus, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Romanya, Sırbistan, Mısır, Filistin, Arnavutluk, Makedonya, Kosova’nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 ülkeden ziyaretçi bekliyoruz. Bu yıl için seçtiğimiz 30 hedef Pazar ülkede temsilciliklerimiz özel bir çalışma yürüttü” dedi.



Hedefler revize edildi

Mobilya üreticilerinin her ürününe bir sanat eseri oluşturma gözü ile baktığını ve kendilerine güvendiğini vurgulayan İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, "Sektörün daha önce 6 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolara yükseldi. Bugün Kanada’dan Uganda’ya birçok ülkeye mobilya ihraç ediyoruz. Sektör için katma değer önemli. Marka değeri inovasyon ve tasarım mobilya için vazgeçilmez. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi, ’Herkesin bakmadığı yönden dünyaya bakmalıyız’. Küçük esnafımdan özel istirhamım sektör de kimsenin görmediği, kimsenin yapmadığı ürünleri tasarlasınlar."şeklinde konuştu.



"Dünyada MODEKO fuarını bilmeyen sektör profesyoneli kalmadı"

Türkiye’nin en köklü mobilya sektör organizasyonu MODEKO 29. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı bilmeyenin kalmadığını belirten Ege Mobilya Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Sabri Baltaş, “Dünyanın mobilya ile ilgilenen tüm şehirlerinde MODEKO Fuarı’nı bilmeyen mobilyacı kalmadı. Bu yıl MODEKO’yu ziyaret edecek yerli ve yabancı sektör profesyonel sayısında en az yüzde 25 artış yaşanacak. İzmir Adnan Menderes havalimanında MODEKO yoğunluğu var. Yabancı dil bilen rehberler alım heyetlerine refakat ediyorlar. Yapılan iş anlaşmalarının ardından fabrika ve üretim alanları da ziyaret ediliyor”şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA