Midyat'ta, 'Her Atık Çöp Değildir' Projesi Tanıtıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Her Atık Çöp Değildir" projesi Midyat ilçesinde hayata geçirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Daire Başkanlığınca yürütülen ve bütün ilçeden birer okulun seçildiği projenin tanıtımı, Kocatepe İlkokulu ve Ortaokulu'nda yapıldı.

Okulun bahçesine atık pil makineleri ve geri dönüşüm potaları konuldu.

Çevre Koruma Mühendisi Elif Yarış Kaya, öğrencilere ambalaj atıklarının geri dönüşümü, atık pillerle ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Kaya, "Öğrencilerimizden geri dönüşüm malzemelerinden materyaller yapılmasını istedik. Çocukların hazırlamış olduğu sergi sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler vereceğiz. Çocuklarımıza, torunlarımıza temiz bir çevre yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak bu projeyi hep birlikte sahiplenmemiz gerekmektedir." diye konuştu.

Kocatepe Ortaokulu Müdürü Fethullah Bilgiç ise, Midyatlıların bu kampanyaya gerekli desteği en iyi şekilde vereceklerine inandığını söyledi.

Bilgiç, "Okulumuz ve ilçemiz örnek gösterilen bir ilçe konumuna gelecektir. Başlatılan bu proje sadece bir çevre duyarlılığı çalışması olmayıp aynı zamanda bizden sonraki nesillerin olan sorumluluğudur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA