Kontrol Altına Alınan Cinderes'te Terör Hedefleri İmha Ediliyor

Zeytin Dalı Harekatı’nın başladığı ilk günden bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesi ateş altına alındı. TSK ve ÖSO güçleri tarafından büyük oranda kontrolün sağlandığı bölgede terör hedefleri imha ediliyor.

Kontrol Altına Alınan Cinderes'te Terör Hedefleri İmha Ediliyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ilk günden bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes bölgesinde büyük oranda kontrol sağlandı. Cinderes’in alınmasıyla Afrin’de altı beldeden beşi terör örgütlerinden temizlenmiş oldu.

Cinderes bölgesi sabah saatlerinde karadan tank ve fırtına obüslerle, havadan F-16 savaş uçaklarıyla bombardımana tutuldu. Teröristlere ait olduğu tespit edilen tünel, mağara, sığınak ve mühimmat depoları imha edildi. Terör örgütleri PKK/PYD-YPG bölgeden büyük oranda temizlenirken bombardımana tutulan terör hedeflerinden çıkan duman Hatay’ın sınır köylerinden de görüldü.

Cinderes bölgesinin teröristlerden alınmasıyla bölge çevresinde hareketlilik başladı.

TSK ve ÖSO güçleri bölgede meskun mahal operasyonları gerçekleştirdi.

Bölgeye tank sevkiyatı devam ederken Hatay’a bağlı çevre köylerde konuşlanmış fırtına obüsler Cinderes bölgesine gönderildi.
Kaynak: İHA