Komşuluk Ve Yardımlaşmayı Çektikleri Film İle Anlattılar

Türkiye Kadın Birliği Platformu tarafından düzenlenen, “Komşum ve Ben” konulu 1. Kadim Değerler Kısa Film ve Fotoğraf Yarışması’na katılan Erzincan KYK Tercan M. Refik Şimşek Yurdu öğrencileri Türkiye beşincisi oldular.

Komşuluk Ve Yardımlaşmayı Çektikleri Film İle Anlattılar
“Küçük Çocuk” kısa filmin başrolünü 4. Sınıf öğrencisi Ahmet Yiğit Yalçın oynarken diğer oyuncular ise KYK Tercan M. Refik Şimşek yurdunda kalan Tercan Meslek Yüksek Okulu 2. Sınıf Öğrencilerinden Gökhan Çalğan, Ramazan Barış Öz, Gamze Morsümbül isimli öğrenciler paylaştı.

Kadim değerlerimiz ile ilgili komşuluk ve yardımlaşmayı anlatan kısa film ve fotoğraf yarışmasında Erzincan’ı başarıyla temsil eden gençler aldıkları ödülü KYK Erzincan İl Müdürü Fevzi Sarıçiçek’e takdim ettiler. Hediyelerin takdim edilmesi sırasında oyunculardan Gökhan Çalğan, düşüncelerini şu ifadeler ile dile getirdi; “Kadim değerler ile ilgili kısa film ve fotoğraf yarışmasını afişlerde gördük. Bizlerde arkadaşlarla görüştük bide neden yapmayalım ki dedik. Bu düşünce ile yola başladık. Küçük bir kardeşimizi de oyuna dahil ederek kısa filmi çektik. Filmimizin konusunda, öğrenci evinde bir ailenin komşu olan Ahmet kardeşimize öğrenciler olarak market alış verişinden dönerken kapının önünde Ahmet’i gören öğrenciler poşetlerinden çikolata ve benzeri şeyler çıkarıp Ahmet’e veriyorlar. Ahmet’te bu hareketlerden dolayı duygulanıyor ve kendi evinde eline ne geçiyorsa komşusu olan öğrencilere götürüyor. Konu bu anlamda çekildi. Bu film ile dereceye de girdik” dedi.

Gamze Morsümbül ise film konusunun amacı hakkında bilgiler verdi; “Bizim çocuklarımız geleceğin anne babaları ve komşuları. Asıl amaç bu yardımlaşmayı çocuklarımıza aşılayabilmek. Çocuklarımız bu kadim değerler ile büyürse geleceğe iyi şeyler bırakacağımızı düşünüyoruz. Böyle bir fikirle yola çıktık” dedi.

KYK Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği yarışmanın kısa film kategorisinde Tercan M. Refik Şimşek yurdu öğrencilerinin başarısından duydukları mutluluğu dile getiren KYK İl Müdürü Sarıçiçek; “Gençlerimizin hem yeteneklerini, hem de millî ve manevî değerlerimizi benimsemeleri, onları anlatmaları ve tanıtmaları adına önemsiyoruz. Gençlerimizi destekliyor, yüreklendiriyor ve onlara sadece barınma imkânı değil, sosyal ve akademik gelişimleri noktasında da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onlar okudukları yerin imkân ve şartlarını düşünmeden, bir taşra kasabasından Türkiye genelinde gerçekleştirilen yarışmaya katılma cesaretlerini, yürekliliklerini kutluyorum. “Küçük Çocuk” kısa filmiyle başarıya ulaşan Gökhan Çalğan, Ramazan Barış Öz ve Gamze Morsümbül’ü tebrik ediyor, daha güzel eserler beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bu arada filmin küçük kahramanı ve başrol oyuncusu Ahmet Yiğit Yalçın’ı da ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye Kadın Birliği Platformu tarafından düzenlenen “Komşum ve Ben” kısa film ve fotoğraf yarışmasında Türkiye beşincisi olan KYK’lı öğrencilere KYK Erzincan il Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA