Kırklareli'nden Süt Ve Süt Ürünleri İhracatı

Kırklareli Valisi Çiftçi: 'Kentimizden geçen yıl 24 milyon 226 bin 548 dolarlık süt ve süt ürünü ihraç edildi. Avrupa standartlarında ürettiğimiz süt ve süt ürünlerimizi 16 ülkeye ihraç ediyoruz. Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz'

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, "Kentimizden geçen yıl 24 milyon 226 bin 548 dolarlık süt ve süt ürünü ihraç edildi. Avrupa standartlarında ürettiğimiz süt ve süt ürünlerimizi 16 ülkeye ihraç ediyoruz. Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz." dedi.

Vali Çitçi, valilik binasında süt ve süt ürünleri üreticileri ile bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye'deki en önemli süt üretiminin Kırklareli'nde yapıldığını belirten Çiftçi, markalaşma yönünde sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Üretilen ürünü daha etkin hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Çiftçi, Kırklareli sütünü tüm dünyaya tanıtmak istediklerini vurguladı.

Çiftçe, Kırklareli'nde üretilen sütün, kalitesi ve lezzeti ile ön planda olduğuna dikkati çekerek, "Kentimizden geçen yıl 24 milyon 226 bin 548 dolarlık süt ve süt ürünü ihraç edildi. Avrupa standartlarında ürettiğimiz süt ve süt ürünlerimizi 6 ülkeye ihraç ediyoruz. Süt ve süt ürünlerimizi bir marka haline getirmek istiyoruz. Bunlar yeterli mi? Tabi ki değil. Bizim amacımız tüm dünya açılmak." diye konuştu.

Kırklareli'nin temiz havasında, Istranca Ormanları'nın zengin yeşilliğinde beslenen küçük ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen lezzetli ürünlerin yoğun talep gördüğünü anlatan Çiftçi, Türkiye'de tüberküloz ve brusella hastalığından arındırılmış işletmelerin yarısından fazlasının Kırklareli'de bulunduğunu kaydetti.

Kırklareli'nden 16 ülkeye süt ve süt ürünleri ihraç edildiğinini dile getiren Çiftçi, "En çok ihracat ise Katar, Kuveyt, Irak, ABD, Lübnan, Mısır, Japonya, İsrail, Azerbaycan'a gerçekleşiyor. Bu sayıları inşallah bu yıl arttıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Çiftçi, daha sonra süt ve süt ürecilerinin istek ve sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: AA