Kırkağaç'tan Kısa Kısa

Kırkağaç AK Parti İlçe teşkilatının muhtarlarla düzenlediği toplantıya katılan AK Parti Manisa İl Başkanı Berk İçelli, seçimler için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sabah saatlerinde Kırkağaç programına başlayan İçelli, ilk olarak Kırkağaç Belediyesi sosyal tesislerinde muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

Muhtarlarla buluşmadan sonra ilçe teşkilatındaki partililerle toplantı yapan İçelli, İlçe Kadın Kollarının Kadınlar gününü kutladı, 2019'daki yerel seçim için çalışmaları başlattıklarını, Kırkağaç'tan yüksek oranda oy beklediklerini ifade etti.

- Şeker pancarı için sözleşme

Kırkağaç Ziraat Odası ile Susurluk Şeker Fabrikası arasında şeker pancarı üretimi ve alım sözleşmesi imzalandı.

İlçede mısır ve ayçiçeğine alternatif ürün olarak ekilen şeker pancarının pazarlanması için çalışma başlatan Kırkağaç Ziraat Odası, 30 üretici ile Susurluk Şeker Fabrikası yöneticilerini bir araya getirdi.

Oda hizmet binasında yapılan törende Susurluk Şeker Fabrikası Müdürü Hakan Çelik, üreticileri şeker pancarı desteklemeleri ve üretimi hakkında bilgilendirdi.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz da şeker pancarı eken üreticilerin gelirlerini ikiye katlayacağını belirterek, "Bu yıl Susurluk Şeker Fabrikası ile yaptığımız sözleşme ile 30 üreticimiz toplamda bin 200 dekar alana şeker pancarı ekerek daha çok kazanacaklar. Hava şartları ve her hangi bir hastalık olmazsa ilçemizde 2018 yılında 10 bin ton şeker pancarı üretilerek Susurluk Şeker Fabrikası'na gönderilecek." dedi.

Konuşmaların ardından fabrika ile üreticiler arasında sözleşme imzalandı.

Kaynak: AA