Kağıthaneli Kadınlardan Mehmetçik'e Moral Mektubu

Kağıthane Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği programda, duygu ve düşüncelerini kaleme alan kadınların yazdığı 500'e yakın mektup Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere gönderildi.

Kağıthane Belediyesinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği programda, duygu ve düşüncelerini kaleme alan kadınların yazdığı 500'e yakın mektup Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kağıthane Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Nurtepe Sosyal Tesislerinde bir program düzenledi. Programa yoğun katılım gösteren Kağıthaneli kadınlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu'nu da unutmadı. 'Biz Tüm Askerlerin Annesiyiz' mottosuyla yola çıkan Kağıthaneli kadınlar, operasyonda görev yapan Mehmetçik'e, moral ve motivasyon amaçlı mektuplar kaleme alarak 'yanınızdayız' mesajı gönderdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlayan program daha sonra kadınların mektuplarını kaleme alması ile devam etti. Cephede görev yapan Mehmetçiklere moral olması için, duygu ve düşüncelerini kaleme alan kadınların yazdığı 500'e yakın mektup, Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev yapan Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Programa Gezgin ve Aktivist Prof. Dr. Orhan Kural da katıldı. Kurtuluş savaşında cephede askerlere destek olan kadınlara dikkati çeken Kural, şunları kaydetti:

"Bundan yaklaşık yüz yıl önce de kadınlarımız yine vatanı kurtarmak için ellerinden geleni yaparak vazifelerini yerine getirdiler. Kurtuluş savaşında bu millet birçok kahraman kadın çıkardı. Bizler tarihimize ve bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Eğer tarihimize sahip çıkamazsak geleceğimizi garanti altına alamayız. "

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da programa katılarak, "Tüm dünya kadınlarının kadınlar günü kutlu olsun. Bugün burada hem kadınlar gününü kutluyor hem de cephede, bizlerin rahat uyuyabilmesi için gecesi gündüzü olmadan görev yapan Mehmetçik'imize mektuplarımızı kaleme alıyoruz. Onlara verebileceğimiz küçük bir mutluluk ve motivasyon bile bizler için paha biçilemez bir gurur olacaktır." ifadelerini kullandı.

Programda bazı kadınlar, Mehmetçik için yazdığı mektup ve şiirleri de okudu. Salonda duygu dolu anların yaşandığı dakikaların ardından, şehitler ve askerler için yapılan dua ile program sona erdi.

Kaynak: AA