'Kadınlar İşlerini Aşk İle Yapsınlar'

İlkokul mezunu Eroğlu, beş yıl boyunca çeşitli branşlarda katıldığı kurslardan sonra giyim atölyesi açarak hayallerini gerçeğe dönüştürdü Eroğlu: 'Yaptığınız işi sevmeden başarılı olamıyorsunuz. Ben, işime çok sıkı sarıldım ve severek yapıyorum. Tüm kadınlara tavsiyem yaptıkları işte sebat etsinler ve işlerini aşk ile yapsınlar'

YASEMİN KALYONCUOĞLU - İlkokul mezunu Zehra Eroğlu, beş yıl boyunca çeşitli branşlarda katıldığı kurslardan sonra iş yeri açma hayalini gerçeğe dönüştürerek giyim atölyesi açtı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) girişimci kadınlara sağladığı destekle Altındağ'da giyim atölyesi kuran Eroğlu, kadınların karar verdikleri ve ısrarcı oldukları her işte başarılı olacaklarını vurguladı.

AA muhabirine hayalini nasıl gerçeğe dönüştürdüğünü anlatan Eroğlu, 4 çocuklu orta gelirli bir ailede büyüdüğünü ve ilkokul mezunu olduğunu söyledi.

Evde oturduğu zamanlarda çok sıkılan ve zamanla güvenini kaybeden 42 yaşındaki Eroğlu, Altındağ Belediyesinde ve Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde triko, dikiş, nakış, keçe gibi el sanatları üzerine 5 sene boyunca pek çok branşta eğitim aldığını ve terzilik öğrendiğini belirtti.

- Atölyesinde kadınlara iş veriyor

Terzilik eğitimleri sırasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim programı üzerinden ortaokulu tamamladığını ve şu anda ise dışarıdan lise eğitimine devam ettiğini dile getiren Eroğlu, "Girişimcilik kursunu da aldıktan sonra 2013'te iş yerimi açtım. Terzilik ustalık belgemi de aldım. Mahallemde açmak istedim atölyemi. İşlerim çok yoğun. Güzel kazanıyorum ve yanımda üç kadın çalışıyor ve onlara da kazandırmış oluyorum." diye konuştu.

- "Kadınlar yaptıkları işi aşk ile yapmalı"

Eroğlu, boş zamanlarında belediyenin kültürel etkinliklerine de katılarak kendini geliştirdiğini, kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Ben başardım, birçok kadın da başarıyor. Her kadın dilediği işi yapabilir, başarılı olabilir. İsterlerse ve kendilerine güvenirlerse girişimci de olurlar, patron da. Önemli olan yapmak istediğiniz işte eğitim almanız. Ben terzilik üzerine çok eğitim aldım. Kadınlara tavsiyem işlerini severek yapsınlar ve bundan keyif alsınlar."

Mesleğini severek yaptığını, zamanla kendine güveninin de artığını vurgulayan Eroğlu, "Yaptığınız işi sevmeden başarılı olamıyorsunuz. Ben işime çok sıkı sarıldım ve severek yapıyorum. Tüm kadınlara tavsiyem yaptıkları işte sebat etsinler ve aşk ile yapsınlar." dedi.
Kaynak: AA