Kadın Askerlerden Hemcinslerine Karanfil

Ordu'da görevli kadın askerler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hemcinslerine karanfil dağıttı Vali Yavuz: 'Artık kadınlarımız emniyetten jandarma teşkilatına kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer sivil kuruluşların tamamında aktif olarak rol alıyor'.

Ordu'da görev yapan kadın askerler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü hemcinslerini karanfil dağıtarak kutladı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu'nda yer alan kurumlar, Altınordu ilçesi Tahıl Pazarı mevkisinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında stant açtı.

Kadınların el emeği ürünlerinin de bulunduğu stantlarda, kadınlara yönelik bilgilendirici broşürler verildi.

İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın askerler de hemcinslerine karanfil dağıttı.

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile stantları ziyaret ederek, kadınlarla sohbet etti. Stant görevlisi kadınlarla vatandaşlara karanfil veren Yavuz, kadın askerlere de görevlerinde başarılar diledi.

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "hayatın anlamı" olan kadınların günü dolayısıyla güzel bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Etkinliğin, valilik ve kadınla ilgili çalışmalar yapan derneklerle beraber Ordu'da ortak bir çalışma yürüttüklerini anlatan Yavuz, bu hassasiyet nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadın askerin, önemli görev ifa ettiğine değinen Yavuz, "İlimizin güvenliği için çalışan ve ülkemizin ihtiyacı neredeyse oraya gece gündüz koşan, dağ bayır demeden güvenliğimizi sağlayan, çok kıymetli jandarma teşkilatımızın mensuplarıyla beraberiz. Kardeşlerimize işlerinde kolaylıklar diliyoruz." dedi.

Yavuz, artık kadınların emniyetten jandarma teşkilatına kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer sivil kuruluşların tamamında aktif olarak rol aldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bu da özellikle son 15 yılda kadının, Türkiye'deki iş ve sosyal hayatta daha aktif hale geldiğinin en belirgin göstergelerinden biri. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğindeki hükümetimiz, kadınlarımızın başta iş hayatı ve sosyal hayatta daha fazla rol alması ve hayata dair çalışmalarda, gelir getirici faaliyetlerde bulunması yönündeki teşviklere devam ediyor."

Kadınlara yönelik her türlü insanlık dışı muameleyi kınadığını belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Valilik olarak kadına yönelen her türlü şiddetin karşısındayız ve bunu önlemek için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. 2017 yılında valiliğimizin almış olduğu çok ciddi tedbirler var. Yaklaşık bin civarında kadınımıza, güvenlik ve çeşitli psikolojik tedbirlerle, onları iş ve meslek hayatına kazandırma dahil olmak üzere tedbirler aldık. Bu yıl içerisinde de bu tedbirleri almaya devam edeceğiz."

Yavuz, herkesin öğretmeni olan kadınlara minnet ve şükran duygularını ifade etti.

Kaynak: AA