İzmir, ITB Berlin'de Tanıtıldı

İzmir, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm fuarı olarak gösterilen ITB Berlin Fuarı’nda tanıtıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) yapılan açıklamaya göre, fuarda İzmir, Efes Antik Kenti ve Bergama’daki antik zenginliklerin tanıtımı yapıldı.

Renkli görsellerle süslenen stant, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

ITB Berlin Fuarı'nın Türkiye standında da İzmir ve İzmir’in değerlerine ayrı bir bölüm ayrıldı.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, fuara ayrı bir stantla katılmış olmanın İzmir’e olan ilgiyi artırdığını belirterek şunları kaydetti:

"2018 yılının Türkiye’de turizm açısından olumlu geçeceğini düşünüyorum. Bu olumlu havanın sinyallerini fuarda görebiliyoruz. 8500 yıllık tarihe sahip, büyük değerlerle bezenmiş güzel İzmir’in daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından daha fazla pay almasını işbirliği ve elbirliğiyle sağlamalıyız."

İzmir standında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Bergama Belediyesi, Konak Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi yetkililerinin de yer aldığı belirtildi.

Kaynak: AA