İpekyolu Belediyesinden 'Kadınlar Günü' Programı

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle program düzenlendi.

İpekyolu Belediyesinden 'Kadınlar Günü' Programı
Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Belediye tarafından hazırlanan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ konulu video gösteriminin ardından bir konuşma yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kadınlarla alakalı farkındalık oluşturmak, onlara hayatta fırsat eşitliği sağlamak ve kadınları toplumda hak ettiği yere konumlandırabilmek amacıyla 8 Mart’ta çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Öztürk, “Dünyada ve ülkemizde kadınlara yönelik yaşanılan olumsuzlukların azaltılması, kadına şiddetin sıfırlanması ile alakalı bir farkındalık oluşturmak adına çeşitli programlar, etkinlikler düzenleniyor. Kadına şiddet, insanlığa ihanettir. Dolayısıyla kim kadına şiddet uyguluyorsa, aslında tüm insanlığa ihanet ediyor anlamına gelir. Biz de buradan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ kapsamında bir farkındalık oluşturmak için diyoruz ki; kadına kalkan el kırılır. Bizim için kadının toplumda yer alması önemli. Kadın hayatın kaynağı, hayatın merkezi. Kadın; şefkatin, merhametin, nezaketin sembolü. Dolayısıyla ben buradan tekrar hayatın kaynağı, merhametin, şefkatin sembolü olan tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

İpekyolu Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Mukadder Hakan Örgün ise; kadınların, semavi dinlerin inişi ile toplumda hak ettikleri değeri bulduğunu belirterek, “Özellikle İslam’ın kabulü ile birlikte kadın toplum hayatında aktif bir hale getirilmiştir. Hz. Ayşe annemizin savaş meydanlarında askere yardım noktasında hemşirelikte bulunduklarını biliyoruz. Fakat, maalesef inanç sistemlerinin yanlış yorumlanması sonucunda kadın tekrar geri plana çekilmiş, en önemli hakkı olan eğitim hakkı bile elinden alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Maya Kadın ve Yaşam Merkezi Usta Öğreticisi Tacizer Çiftçi ise, İpekyolu Belediyesi tarafından açılan merkezlerde bir aile ortamının oluşturulduğunu vurgulayarak, “Hocalarımız, rehber öğretmenlerimiz, kursiyerlerimiz ve kreşlerle gerçek anlamda bir aile gibi olduk. Bu kurslarda kadınlarımız meslek öğrendikleri gibi kendilerine olan güven ve saygılarını yenilediler. Kadınlarımız kendilerine imkan sağlandığı zaman çok yetenekli ve üretkendirler. Ben bu anlamda bizlere bu imkanları sağlayan başta İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyor, tüm kadınların gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

İpekyolu Belediyesi tarafından kadınlara karanfil ve çeşitli hediyelerin dağıtılması ile devam eden program, ikramlarla sona erdi.

Programa İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kayakeser ve kadınlar katıldı.

Kaynak: İHA