FETÖ'nün Medya Yapılanması Davasında Karar

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından haklarında dava açılan, 19'u tutuklu 29 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı Mahkeme heyeti, aralarında Büşra Erdal ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 23 sanığı, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl 3 aydan 7 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı Heyet, sanık Atilla Taş'ın, ''Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek'' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy'un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına, sanıklar Said Sefa, Bülent Ceyhan ve Emre Soncan'ın dosyasının ayrılmasına, sanık Muhterem Tanık'ın da beraatine karar verdi Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına ve tutuksuz sanık Ali Akkuş'un da tutuklanmasına hükmetti.

FETÖ'nün Medya Yapılanması Davasında Karar
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından haklarında dava açılan, 20'si tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, 23 sanığın, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl 3 aydan 7 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına, sanık Atilla Taş ve Murat Aksoy'un ''örgüte yardım etmek'' suçlarından hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de sanıkların son savunmaları alındı.

Savunmaların sona ermesinin ardından mahkeme heyeti, dosyanın karara bağlanacağını belirterek, sanıklara son sözünü sordu. Sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini talep etti.

Davayı karara bağlayan Mahkeme heyeti, firari sanıklar Bülent Ceyhan, Said Sefa ile Emre Soncan hakkındaki davanın bu dosyadan ayrılmasına karar verdi. Heyet, tutuksuz sanık Muhterem Tanık'ın beraatine karar verdi.

Haklarında ''Anayasayı ihlal'' suçundan cezalandırılmaları talep edilen sanıklar Yakup Çetin, Yetkin Yıldız, Seyid Kılıç, Mustafa Erkan Acar, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç, Ali Akkuş, Atilla Taş, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Oğuz Usluer, Murat Aksoy ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da beraatlerine karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Cihan Acar, Bünyamin Köseli, İbrahim Balta, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Seyit Kılıç, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç ve Gökçe Fırat Çulhaoğu hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3'er ay, diğer sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammet Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Davut Aydın, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız ve Cuma Ulus'un ise ayrı ayrı 7 yıl 6'şar ay hapis cezalarına çarptırılmalarına hükmetti.

Heyet, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını, tutuksuz sanık Ali Akkuş'un da tutuklanmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA