Eşme'nin Gururu Olan Lise 4. Kez Avrupa'ya Gidiyor

Uşak’ta Eşme Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi AB Erasmus+ kapsamında dördüncü kez Avrupa’ya gitmeye hak kazandı.

Eşme'nin Gururu Olan Lise 4. Kez Avrupa'ya Gidiyor
Proje Koordinatörü ve Elektrik Öğretmeni Ali Taşpınar, AB Erasmus+ kapsamında bir projelerinin daha Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenmesi ve dördüncü kez Avrupa’ya gidecek olmanın okulu ve öğrencileri adına gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Taşpınar; “Projemizin yurt dışı hareketlilikleri; Sanayimizin İhtiyaçlarını Gidermek İçin 2 alanda Avrupa´dayız ismiyle, 21 Ocak 03 Şubat 2018 tarihleri arasında Macaristan Budapeşte, 11-24 Mart 2018 tarihlerinde İtalya Vasto ve yine Macaristan Budapeşte´de gerçekleşecektir. Öğrencilerimizin Avrupa standartlarında staj yapmaları için projemiz ciddi bir fırsat oluşturmaktır.

Projemizi gerçekleştirmek istememizin nedeni projemiz dahilinde projemize dahil edeceğimiz öğrencilerimizin sektörde aranan ihtiyaçlara uygun beceriler geliştirmesini sağlamak ve bu beceriler sayesinde öğrencilerimizin istihdam şanslarını artırmaktır. Bu temel hedefin yanı sıra öğrencilerimizin yabancı dil anlamındaki becerilerinin de geliştirilmesi ve istihdam şanslarını artırması ve ayrıca onların dünya vatandaşlığına bir adım daha yaklaşmalarını sağlamak ve ayrıca teknik anlamda internet üzerindeki materyallerin çoğunluğunun İngilizce olduğu düşünüldüğünde öz mesleki beceri gelişimlerini sağlamalarında da yardımcı olmayı hedefledik. Ayrıca, Avrupa Birliği projelerinin getirdiği kültürel becerilerin de farkında olarak katılımcı öğrencilerimizin kültürel gelişimler yaşaması ve bu gelişimleri okulumuza ve bölgemize aktarması temel hedeflerimizdendir. Projemiz ile birlikte konsorsiyum okullarımızın uluslararası bağlarını kuvvetlendirmesi, ulusal ve uluslararası sektör aktörleri ile bağlantılar kurarak mesleki eğitimin modernizasyonu ve yeni öğretim araçları ve yöntemlerine yol açılması, okullarımızda öğrencilerin okullarımıza bağlılığının artırılarak öğrencilerde erken okul terki oranlarının azaltılması, öğrencilerimizde projelere katılma hevesi oluşturularak başarı oranlarının yükseltilmesi gibi hedefleri bulunmaktadır. Projemiz konularını belirlerken bölgemizden sanayici ve işadamları ile görüştük ve görüşmelerimiz sonrasında Makine teknolojileri alanımızdan 14 öğrencimizin CNC Torna ve Freze Operatörlüğü konusunda staj faaliyeti gerçekleştirmesine, limizdeki tekstil sektörünün ve deri imalat sektöründen gelen bu alandaki istihdam talebini karşılamak adına Elektrik Elektronik Teknolojisi alanından 14 öğrencimiz Asenkron motorların bakımı ve onarımı konularında staj faaliyeti gerçeklleştirecektir. Toplamda 28 öğrencimiz ve 4 refakatçi öğretmenimiz projemizde yer alacaktır. Okulumuz üzerinde ise idari kapasitenin gelişmesi, mesleki yeni yöntem ve metotların refakatçi öğretmenlerimiz tarafından gözlemlenerek okulumuza aktarılması ve bu sayede bir mesleki eğitim gelişimi yaşanması, işbirliği kültürünün artması etkileri beklenmektedir” dedi.

Kaynak: İHA