Engelli Rabia, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan bedensel engelli genç ressam Rabia Asrak, İhlas Haber Ajansı’nın yaptığı haber sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu.

Engelli Rabia, Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü
Aydın’da yaşayan ve doğuştan kollarını kullanamayan bedensel engelli ressam Rabia Asrak (18), geçtiğimiz günlerde Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na ayaklarıyla çizdiği zeytin dalı figürü ile destek vermişti. İHA’ya konuşan Asrak, harekatta görev yapan askere muvaffakiyet dileyerek, tek isteğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek olduğunu söylemişti.

Genç ressam Ankara’ya gitti

İHA’nın ulusal basına taşıdığı haber üzerine ailesi ile birlikte Ankara’ya davet edilen genç ressam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü. Erdoğan ve Yıldırım ikilisi ile yaklaşık 15 dakika görüşen Rabia Asrak, "Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen davet üzerine TBMM’ye gittik. Cumhurbaşkanımız katıldığı toplantı sonrası yanımıza gelerek, ’hoşgeldiniz’ dedi.

Bir süre sohbet ettikten sonra konu ayaklarım ile çizdiğim resme geldi. Cumhurbaşkanımıza kendisini çizdiğim portreyi gösterdim. Çok beğendi ve şaşırdı. Cumhurbaşkanımızın portreyi gördüğü andaki yüz ifadesi benim için anlatılamaz bir duygu" dedi.



Hayalini gerçeğe dönüştüren İHA’ya teşekkür eden Asrak, "Daha önce de İHA’nın yaptığı haber sayesinde Aydın protokolüne becerimi duyurmuş ve sergi açmıştım. Sonrasında hayatımda olumlu yönde bir çok değişiklik oldu ve resim alanında kendimi daha da geliştirdim. O zaman çok mutlu olmuştum. Şimdi daha da mutluyum. Yine İHA sayesinde tek hayalim gerçek oldu. Cumhurbaşkanımız kalemine talimat verdi. Bize bir tarih verecekler ve Ankara’ya tekrar giderek portreyi Külliye’ye giderek kendim bizzat takdim edeceğim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA