''Dünyanın Ödüllendirdiği Türk Kadınları' Sergisi Zeytinburnu'nda

Zeytinburnu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel “Dünyanın Ödüllendirdiği Türk Kadınları” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

''Dünyanın Ödüllendirdiği Türk Kadınları' Sergisi Zeytinburnu'nda
Zeytinburnu Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü "Dünyanın Ödüllendirdiği Türk Kadınları" adlı fotoğraf sergisiyle karşıladı. Serginin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, Milli Boksör Gülsüm Tatar, Yazar Dr. Nevin Halıcı ve çok sayıda kadın katıldı.

Sergide, sporcu, yazar, müzisyen, iş kadını gibi farklı alanlarda başarılı olan ve dünya çapında ödüle layık görülen Türk kadınlarının fotoğrafları sergileniyor. Sergi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde, iki hafta boyunca gezilebilecek.

“Kadınlar baş tacımız”

8 Mart Dünya kadınlar gününü tebrik ederek sözlerine başlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ’’Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanımız ve meclis üyesi arkadaşlarımızın organizasyonuyla sergimizi açtık. Biz onlara destek verdik, her biri kendi alanında son derece başarılı kadınlarımız. Bugün de 8 Mart münasebetiyle Dünyanın Ödüllendirdiği Kadınları burada sergiliyoruz. Sporcu, yazar aşçı, bilim insanı her biri kendi alanında başarılı ve dünyanın bildiği, dünyanın ödüllendirdiği isimler. Türkiye’yi dünyada çok iyi temsil edilen eden kadınlarımızla ilgili bir sergideyiz. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8 Mart münasebetiyle bu sergiyi açmış olduk. Emeği geçen kadınlarımızı tebrik ediyorum. Kadınlarımız baş tacımız, kadınlarımız her şeyimiz. Kadınlarımız eşlerimiz, evlatlarımız, annelerimiz Rabbim onların eksikliğini göstermesin” diye konuştu.



“Yalnızca bir gün değil, her gün kadınlar günü”

Sergi’ye katılan Milli Boksör Gülsüm Tatar ise, “Yalnızca bir gün değil her gün kadınlar günü olmalı. Yalnızca bir gün de önemsenmemek lazım çünkü kadın, hem anne hem emekçi, hem de sevgi demek. Tabi bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle başkanımız Murat Aydın güzel bir organizasyon yapmış hatırlamış, ne mutlu bize. Türk dünyasından yazarlar, siyasiler, sporcular ve birçok alanda dünya çapında ödül almış kadınları burada onura etmiş, fotoğraflarımızı sergilemiş. Benim için gurur verici bir durum. Türk Kadını’nın gücünü her yerde göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA