Çıldır'da Avcılık Kursu

Ardahan Orman ve İşleri Şube Müdürlüğü ile Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen avcılık kursu sona erdi.

Çıldır'da Avcılık Kursu
Ardahan Orman ve İşleri Şube Müdürlüğü ile Çıldır Halk Eğitim Müdürlüğünün birlikte düzenlemiş olduğu avcılık kursunu Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu ziyaret etti. Kaymakam İmamoğlu, 16 kursiyerin katılmış olduğu ve 39 saat süren avcılık kursu sonunda kursiyerlere belgelerini Çıldır Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun ile birlikte verdi.

Kaymakam İmamoğlu bilinçli avcılığın son derece önemli olduğunu vurgulayarak “Av hayvanlarının artan nüfus ve usulsüz avlanma ile kaynakları ve yaşama alanları çok azaldı. Doğada ki bu dengeyi korumak zorundayız. Bu dengeyi kuramaz ve koruyamazsak gelecek nesillerimize av kaynaklarımızı aktaramayacak duruma geleceğiz. Bu nedenle bilinçli avlanmanın önemi ortaya çıkıyor. Açmış olduğumuz bu kurslarla avcılarımızı hayvanların avlanması konusunda bilinçlendiriyoruz. Bu da av hayvanlarımızın bilinçsizce avlanmasının ve neslinin tehlike altına girmesine engel oluyor." dedi.

Çıldır Halk Eğitim Müdürü Hamza Dursun ise “Katılımcı arkadaşlarımıza, avın hangi şartlarda yapılması gerektiğini, hangi dönemlerde yapılması gerektiğini, hayvanların çiftleşme dönemlerinin ne zaman olduğu, av silahlarının nasıl taşınması gerektiği, doğada yön bulmanın nasıl yapıldığını, avda güvenlik derslerinin ne olduğunu, ve yaralanmalarda acil yardımın nasıl yapılacağından bahsettik. Ayrıca avcılık mevzuatı ile ilgili kanunların neler olduğu, avcılıkta kullanılan silahlarla ilgili kanunların neler olduğu, avcılıkta karşılaşabilecekleri cezaların neler olduğunu, bir kişinin nasıl avlanma rotası alabileceğini ve buna benzer dersleri eğitim programımızda 39 saatlik bir çalışmayla arkadaşlarımıza anlattık. Bu çalışma sonucunda arkadaşlarımız Avcı Eğitim Kursu Bitirme Belgesi aldı." dedi.

Kaynak: İHA