CHP Grup Başkan Vekili Altay Açıklaması 'Komutanlara Ve Mehmetçiğe Milletçe Şükran Borçluyuz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Mehmetçiğimizin Afrin’deki işini bir an önce tamamlayarak minimum zayiatla dönmesi en büyük dileğimizdir. Komutanlara ve Mehmetçiğe milletçe şükran borçluyuz" dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Altay, "Kadın denince maalesef aklıma kadına yönelik şiddet, istismar, kadın cinayetleri geliyor. Bu nokta herkesin endişe etmesi gereken nokta. Kadının erkeğin arkasında değil, yanında, önünde yürüyen bir Türkiye istiyoruz. Seçme ve seçilme hakkını Avrupalı kadınlardan çok daha önce alan Türkiye’de kadınların geldiği nokta maalesef Avrupa’nın çok gerisinde. Bunda gelmiş geçmiş tüm siyaset müessesinin rolü var" diye konuştu.

Diyanetin açıklamasına ilişkin de Altay, "Bunların bir kısmı Diyanet bünyesinde, bir kısmı da serbest bırakılıyor. Afrin’de öldürdüğümüz terörist sayısı kadar kadın öldürüldü, yazık günah son iki ayda 75 kadın öldürüldü. Bunda Türkiye’yi yönetenlerin sorumluluğu yok mu? TBMM’nin bu konuya seyirci kalma konusunda vebalı olmayacak mı?" şeklinde konuştu.

İttifak yasasına ilişkin olarak Altay, "Pazartesi ya da Salı Meclis gündemine gelecek. Biz Mecliste temsil edilmeyen partileri ziyaret ettik, görüşlerini derledik. Özgür Özel, AK Parti’ye bu raporu sunacak. Umarım AK Parti, Mecliste temsil edilmeyen ama toplumun tüm kesimlerinde var olan partilerin ve CHP’nin endişelerinin giderilmesi konusunda yaklaşımı olur. Fakat görüyorum ki Semih Yalçın, ’teklif geldiği gibi gidecek’ demiş. Lafa bak hizaya gel. Kimi AK Partililerin de Meclise ayar vermesinin geçmişte örnekleri var. Ama bir MHP genel başkan yardımcısının Meclise gelmemiş bir yasa için ’geldiği gibi geçecek’ demesi en hafif iradeyle Meclisin iradesini aşağılamaktır. Geçer geçmez ama bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Devlet Bahçeli’nin dün peşkeş çekilmesine razı gelmeyen gönlü bugün razı geldiyse bilemem" ifadelerini kullandı.

Afrin ile ilgili olarak Altay, "Mehmetçiğimizin Afrin’deki işini bir an önce tamamlayarak minimum zayiatla dönmesi en büyük dileğimizdir. Komutanlara ve Mehmetçiğe milletçe şükran borçluyuz. Keşke hükümet Parlamentoya Afrin süreciyle ilgili kapalı oturumda bilgi verse. ABD’nin de bir karar vermesi lazım. Şu kararı vermeli; bu coğrafyada ABD’nin stratejik ortağı PYD midir Türkiye midir? Türkiye’nin de buna göre ilişkilerini yeniden düzenlemesi lazım. Silah veren bir ülkenin bizim gerçek manada stratejik ortağımız olması anlam ifade etmez" dedi.

Kaynak: İHA