Başkan Tutal'dan Kadınlara 8 Mart Jesti

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadın Konak Günleri buluşmalarının startını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde verdi.

Başkan Tutal'dan Kadınlara 8 Mart Jesti
Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan herkesin eşit hizmet alacak ilkesini düstur edinen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kadın Konak Günleri buluşmalarının startını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde verdi. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına eşi Melek Tutal’da katılarak kendisine eşlik etti. Evlerinden otobüslerle alınan kadınlar, KOMEK tesislerine götürüldü. Şehir Konağında Başkan Tutal, tarafından karşılanan kadınlara Kadınlar Günü’ne özel hediyeler verildi.

Türkiye nüfusunun yüzde 50.4 ’ünün kadınlardan oluştuğunu kaydeden Başkan Tutal, "Son zamanlarda baktığımız zaman hanımlarımızın, kadınların bir geçiş üstünlüğü var. Bizim belediye çalışmalarımızda da bu şekilde. Hanımlar her şeyin en güzeline layık. Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısı ile sizlerle birlikteyiz. Gününüzü kutluyorum" dedi.

365 günün tamamının kadınlar günü, anneler günü, eşler günü olması gerektiğini belirten Başkan Tutal, "Biz birbirimizi anarken , birbirimizi hatırlarken, birbirimizin haklarını korurken sadece bir gün değil her gün bunu düşünmemiz gerekiyor. Anne olmak, kardeş olmak, eş olmak o görevleri yerine getirmek gerçekten emek ister. Bizim özellikle bu günlerde ailenin bombardımana tutulduğu, ailenin parçalanması için ellerinden gelini yapıyorlar. Bu yüzden bizim bu günlerde birlik, beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde hareket etmemiz gerekiyor. Yani toplumun tamamı olarak bir araya gelmemiz, ayrışmaları tamamen ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu noktada hanımlara, eşlere, kadınlara görev düşüyor. Hayatın bütün yükü sizlerde. Annelerin, elinin ve ayağının öpülmesi, eşlerinde el üstünde tutulması gerekiyor. Yuvayı dişi kuş yapar sorumluluğun bir çoğu sizlerde... Bizler dışarıda olduğumuz için pek ilgilenemiyoruz. Bu yük de o yüzden sizlerin omuzunda. Bu nedenle kadınlar mutlu olursa herkes mutlu olur. Kadın huzurlu ve mutlu olursa çocuklar mutlu olur, eşler mutlu olur. Dolayısı ile dünyanın huzur ve mutluluğu kadınların huzur ve mutluluğuna dayalıdır. Sizlerin huzurlu, mutlu olabilmeniz, daha güvende olabilmeniz için bizler elimizdeki bütün imkanları seferber etmeye hazırız. Hepinizin gününü kutluyorum" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi ve KOMEK kurslarına katılan kadınlar ise, Başkan Tutal’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

KOMEK kursiyerlerinden Hatice Uyar, Başkan Tutal’a iğne oyasından kahve fincanı içerine yaptığı zeytin dalını günü anısına hediye ederken, nakış kursu kursiyerleri de pasta kesti. Başkan Tutal, Kursiyerleri ziyaretinden sonra Seydişehir Belediyesi bünyesinde çalışan bayan personeli ile birlikte öğle yemeği yiyerek kadın çalışanlarınında gününü kutladı.
Kaynak: İHA