Başkan Çelikcan, Kadınlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlarla Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Çelikcan, kadınlara karanfil dağıttı. Kadınlar da Suriye’de zindanlara kapatılan ve işkence gören kadınlara umut olması ve Mehmetçiğe destek amacıyla dilek balonları uçurdular.

Başkan Çelikcan, Kadınlarla Kahvaltıda Bir Araya Geldi
Kadınların toplumun temel taşları olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ’’Saygıyı ve sevgiyi en çok hak eden kadınlarımızdır. Çünkü toplumu doğuran, yetiştiren kadınlarımızdır. Anne olarak kadınlarımız çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getiriyorlar. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri her gittikleri yerde kız çocuklarının okumasının önemine vurgu yapmaktadırlar. Biz de akşamları yaptığımız ev ziyaretlerinde özellikle annelerden kız çocuklarını okutmalarını istiyorum. Çünkü eğitimli anne, eğitimli ve gelişmiş bir toplum demektir. Kadınlarımıza ne kadar çok eğitim desteği verirsek, ülkemizin kalkınmasına da o kadar katkı koyarız’’ şeklinde konuştu.



Şiddete kalkan eller kırılsın

Her türlü şiddete karşı olduklarını ve şiddeti engellemenin tek yolunun eğitim olduğunu belirten Başkan Çelikcan, ’’Annelerimiz eğitimli olurlarsa, çocuklarına şiddetin çok kötü bir şey olduğunu öğretirler. Çocuklar büyüdüklerinde kimseye şiddet uygulamazlar. O yüzden okumayan kız çocuğu kalmasın istiyoruz’’ dedi.



Her zaman kadınlarımızın yanındayız

Hizmete açılan 11 adet kültürevinde hedef kitlenin kadınlar olduğunu belirten Başkan Çelikcan, ’’Kadınlarımız eğitim, kültürel anlamda bizden daha fazlasını istesinler. Biz her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kültürevlerimiz bunun için var. Eksik olduklarını düşündükleri her konuda biz her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA