ATO'dan Moody's Tepkisi

ATO Başkanı Baran: 'Türkiye'nin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar. Not düşürülmesi, ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi bir karar'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararına tepki göstererek, "Ülkenin kararlı yürüyüşünü notla durdurmaya çalışıyorlar. Not düşürülmesi, ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi bir karar." ifadesini kullandı.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, Moody's'in, Türkiye'nin kredi notunu düşürme kararının, ülke ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığını belirtti.

Moody's'in beklenmedik bir anda not düşürme kararı açıkladığına dikkati çeken Baran, kararın, döviz kurları ve piyasa üzerinde etkisinin olmayacağını ifade etti.

Baran, Türkiye'nin son dönemde Afrin'de terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullanan güçlere karşı verdiği mücadeleyle "dünyanın beşten büyük" olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, ülkenin, coğrafyasındaki sancılara rağmen yatırımcı çektiğine işaret etti.

Türkiye'nin kararlı yürüyüşünün notla durdurulmaya çalışıldığını belirten Baran, "Not düşürülmesi, ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi bir karar. Hükümetimiz ekonomimizi canlı tutmak için gerekli tedbirleri alıyor ve bu tedbirlerin sonuçları rakamlara yansıyor. 2017 yılını yüzde 7 gibi bir ortalama büyümeyle bitirmeyi bekliyoruz. Dünyanın büyüme sancıları yaşadığı dönemde böyle bir rakamı yakalamak her ülkenin başarabileceği bir durum değil." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, Moody's'in kararının reel sektörün moralini bozamayacağını vurgulayarak, "Biz iş alemi olarak Türkiye'nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA