Atıf Çiçekli Açıklaması 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir'

Van’ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu belirterek, 8 Mart’ı dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese teşekkür etti.

Atıf Çiçekli Açıklaması 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanettir'
Edremit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

Süphan Kültür Merkezinde düzenlenen program, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi İl Koordinatörü Ayşegül Deniz’in ‘Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın’ konulu slayt sunum eşliğinde yaptığı konuşmayla başladı.

Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Gözde Güven, kadına yönelik şiddet durumunda başvuracak kurumlarla ilgili bilgiler verdi.

Aile Destek Merkezlerinde müzik eğitimi alan öğrencilerin kısa birer dinleti sunmalarının ardından kadınlara hitaben bir konuşma yapmak için kürsüye gelen Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı.

8 Mart’ı; dayanışmanın, dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin günü haline getirmek için çaba gösteren herkese teşekkür eden Atıf Çiçekli, kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu kaydetti.

Çiçekli, “Bir anne, bir eş, bir evlat, bir komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden öte bir insandır. İnsan da eşrefi mahlukattır. Yaratılmışların en şereflisidir. Bir evlat, bir eş, bir evlat, bir baba olarak hayatımın her döneminde kadınların eşrefi mahlukat vasıflarıyla sahip oldukları hakları savundum ve savunmaya devam edeceğim inşallah. Belediye başkan vekili olduğum süreçte, bu göreve atandığım ilk günden itibaren kadınlarımızın mağduriyetlerini gidermeye özel bir önem verdik. Yaptığımız sosyal projelerde ve bu projelerin uygulamalarına kadar kadınlarımızın yanında olduk. Sorunlarınıza, problemlerinize ayrı ayrı çözüm üretmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Eğitimden sağlığa, imkanlar doğrultusunda istihdamdan sosyal hayata katılıma kadar kadınlarımız için pozitif ayrımcılık içeren pek çok çalışmayı ve projeyi hayata geçirdik. Her mahallemize birer aile destek merkezi kurmaya gayret gösterdik. Süphan bu konuda çok avantajlı bir konuma sahip oldu. Burada iki tane ADEM’imiz var. Köyiçi bize çok talepte bulundu, oraya 3’ncüsünü açacağız inşallah. Şabaniye’de iki tane oldu. Eminpaşa’da da önümüzdeki ay içerisinde bir tanesini, iki ay sonra da ikincisini açmış olacağız. Kiracılar TOKİ’yi açtık, Çiçekli’yi açtık, Yeni TOKİ 2 ay içerisinde faaliyete geçmiş olacak inşallah. Bütün bunlar sizler içindir. Sizlerin çocuklarınıza, ailenize daha fazla ilgi gösterebilmeniz, daha nitelikli bir toplumda yaşamanız içindir” dedi.



“Fitne tohumlarını serpmeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz”

Tüm etkinliklere her gün yüzlerce çocuğun götürüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Vekili Çiçekli, ümmet olmanın bilinciyle yaşanılması gerektiğini vurguladı. Çiçekli, “Sadece fitne tohumlarını serpmeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz. Gönüllerimizi birbirimize açacağız ve bu muhabbeti derinleştireceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

“Tek derdim rıza-i ilahidir”

Aşevi, olimpik binicilik merkezi, halk plajı başta olmak üzere diğer hizmetlere de değinen Atıf Çiçekli, bu imkanların daha önce var olmadığını ve kaynakların yanlış yerlere aktarıldığını kaydetti.

Konuşmalarını birlik beraberliğin önemine değinerek sürdüren Çiçekli, “Benim bütün gayretim, bu ümmetin birliği içindir. Tek derdim rıza-i ilahidir, sizlerin daha güzel bir ortamda yaşamanızdır. Sizlerin bizlerin arasına sokulmaya çalışılan fitneye müsaade etmemektir. Bütün organizasyonlarımızın temelinde de bu vardır. Buraların yapılması, sizlerin hizmetine sunulması, tek amacım budur. Allah rızası için birliğimizin, beraberliğimizin devamıdır. Ümmetin çizgisinde hareket etme gayretidir” diye konuştu.

Başkan Vekili Çiçekli’nin yaptığı konuşmanın ardından hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle program sona erdi.
Kaynak: İHA