Asya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gösterileri

Güney Kore, Filipinler ve Hindistan'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için gösterileriler düzenlendi.

Asya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gösterileri
Güney Kore'de cinsel tacize dikkati çekmek amacıyla sosyal medyada başlatılan #MeToo (Ben de) kampanyasına destek veren yüzlerce kadın, başkent Seul'de toplandı.

Çoğu siyah giyinen ve üzerinde #MeToo yazan kartlar taşıyan göstericiler, cinsiyetçi ücret ayrımının ortadan kalkması ve cinsel suçluların adalet önüne çıkarılması çağrısında bulundu.

Filipinler'de ise pembe ve mor renkte gömlekler giyen yüzlerce kadın, kadın haklarını ihlal etmekle suçladıkları Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'ye karşı başkent Manila'da toplandı.

Protestocular, Plaza Miranda Meydanı'nda şarkılar söyleyerek dans etti.

Bazı protestocular da yargısız infazla öldürüldüğü ileri sürülen kişilerin ailelerine kırmızı ve beyaz güller dağıttı.

Hindistan'da aralarında öğretmen ve öğrencilerin de olduğu yüzlerce kadın, aile içi şiddete, cinsel saldırılara ve iş ile ücretlerdeki cinsiyet ayrımcılığına dikkati çekmek için başkent Yeni Delhi'de parlamento binasına doğru yürüdü.

Güney Kore'de, #MeToo" kampanyası, Hollywood'un önde gelen yapım şirketlerinden Miramax'ın kurucusu Harvey Weinstein'ın, aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından tacizle suçlanmasının ardından başlatılmıştı. Weinstein, New York Times gazetesinin haberiyle gündeme gelen taciz iddialarının ardından ortağı olduğu yapım şirketinin yönetim kurulunca görevden alınmıştı.

Kaynak: AA