Artvin Kültürü Kocaeli'de Yaşatılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Anadolu Kocaeli’nde tanıtım günleri Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan Artvin Tanıtım Günleri ile devam edecek.

Artvin Kültürü Kocaeli'de Yaşatılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kültür ve coğrafyalarından gelen vatandaşların geleneklerini yaşattığı “Anadolu Kocaeli”nde etkinliği Artvin Tanıtım Günleri ile devam ediyor. 10-13 Mart tarihi arasında düzenlenecek olan ekinlikte, Artvin şehrine ait her şey Kocaeli’nde yaşayanlara yansıtılacak. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan tanıtım günleri için Kocaeli Toplum Sivil Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Basın Toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Kocaeli Artvinliler Birliği Başkanı İmat Erdoğan ve Artvin dernek başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Anadolu Kocaeli’nde etkinliklerimiz büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda Artvinlileri ilimizde ağırlayacağız. Bu kapsamda analarımız, bacılarımızın el emeği göz nuru el emeklerinden damak tatlarına kadar ve Artvin’in oldukça bereketli ve turistik değerleri ile Artvin’i Kocaeli’de yaşayacağız. Bu organizasyonu yapmak için sadece Kocaeli dolaşılmadı. Artvin de kapı kapı dolaşıldı. Artvin ili ve ilçeleri, belediyeler ve kaymakamlıklar nezlinde ağırlanacak. Bu da hep beraber çalışmanın ürünü” dedi.

Daha sonra konuşan Kocaeli Artvinliler Birliği Başkanı İmat Erdoğan, Artvin kültürünü Kocaeli’de yaşatacaklarını belirterek, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin maddi ve manevi değerleri ile düzenlemiş olduğumuz Artvin Tanıtım Günleri etkinliği kapsamında çok yoğun bir mesafe kat ettik ve bu mesafe ile birlikte 10 Mart Cumartesi günü Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Artvin Valisi, Artvin belediye Başkanı, Artvin ilçe belediye başkanlarımız ve değerli işadamları, sanatçılar ile Kocaeli halkıyla bu etkinliği düzenleyeceğiz. Artvin’in kültürel değerlerini, sanatını yaşamını ve o yörenin tarihi dokusunu yaşatacağız. Karagölümüz, Hopa Müzemiz, Şavşat Müzemiz ve Artvin’in olmazsa olmazı boğalarını buraya getiriyoruz. Yine kültürümüzü, sanatımızı, yöresel ürünlerimizi Kocaeli halkına sunacağız” diye konuştu.

Toplantı, basın mensuplarının sorularının ardından toplantıya katılan kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle karanfil dağıtılması ile son buldu.
Kaynak: İHA