Aracıyla 3 Kişinin Ölümüne Neden Olan Serbes Hakim Karşısında

İzmirAydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Serbes, ilk kez hakim karşısına çıktı Tutuklu sanık Serbes: 'Yolun kenarına savrulduk, 89 takla attık. Diğer aracın durumunun daha kötü olduğunu gördüm. Diğer aracın yanına gittik. Aracın içini gördüm. Direksiyon başındaki adam ölmüştü, kadın ağır yaralıydı. Savrulan kıza baktım. 'Bu kazayı üstlenemeyeceğim' dedim' 'Kazadan sonra İstanbul'a giderken eniştem arabayı kullanıyordu, sakinleşmek için votka içmek istedim. Doktoruma sordum, 'iç' dedi'

İzmir-Aydın Otoyolu'nda önünde seyreden otomobile çarparak aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan ve hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık yazar Emrah Serbes'in yargılanmasına başlandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serbes, müşteki Ahmet Mert Özçelik ile taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Serbes, olay günü yanında işe başlayan Kenan Doğru ile Bodrum'daki evine gitmek üzere yola çıktıklarını söyledi.

Savunması sırasında zaman zaman konuşmakta güçlük çektiği gözlenen Serbes, otomobili, İstanbul'dan İzmir'e kadar arkadaşı ve şoförü Doğru'nun kullandığını belirtti.

Otomobili otobanda gişelerin görülebileceği bir yerde kendisinin aldığını anlatan Serbes, şöyle konuştu:

"Amacım benzin istasyonuna girmek, konaklama tesisinde Kenan'ın dinlenmesini sağlamaktı. Öndeki aracı geç gördüm, rampa vardı. Yavaşlamaya çalıştım ancak sağ teker tarafından öndeki araca çarptım. Yol kaygandı. Yolun kenarına savrulduk, 8-9 takla attık. Diğer aracın durumunun daha kötü olduğunu gördüm. Diğer aracın yanına gittik. Aracın içini gördüm. Direksiyon başındaki adam ölmüştü, kadın ağır yaralıydı. Savrulan kıza baktım. 'Bu kazayı üstlenemeyeceğim' dedim. Kenan o zaman bir şey demedi. Jandarma ve 112 ekipleri geldi. Kenan suçu üstlendi. Emniyet kemerinden dolayı boynum iz olmuştu. Orayı gösterdim. 2 kişinin öldüğünü 1 kişinin yaralı olduğunu söylediler."

Kaza sonrası eniştesini aradığını anlatan Serbes, ardından da gece İstanbul'a yola çıktıklarını kaydetti.

Doktorunu arayarak "Kaza yaptım, kendimi iyi hissetmiyorum, uygun bir tedavi görmek istiyorum." dediğini savunan Serbes, şöyle devam etti:

"Kazadan sonra İstanbul'a giderken eniştem arabayı kullanıyordu. Sakinleşmek için votka içmek istedim. Doktoruma sordum, 'iç' dedi. 'Kenan yerime teslim oldu ama bu böyle olmaz, teslim olmayı düşünüyorum ama bu yükle yaşayamam. Beni klinikte tutun, ilaç verin' dedim. İlaç almadan cezaevinde durup duramayacağımı test etmek istedim. 2 gün ilaç kullanmadan durabileceğimi gördüm. Akrabalarım geldi, durumu anlattım. 'Basından öğrenmeyin, teslim olacağım' dedim."

Bu arada Serbes'in olayı anlatırken müşteki Mert Alper Özçelik'in de ağladığı görüldü.

Olay günü alkol almadığını iddia eden Serbes, "Arabada bulunan viskiyi Gümüşlük'te içmek için aldım. Olay günü alkol almadım. Sadece soğuk kahve içtim." diye konuştu.

Serbes'in savunmasının ardından tanıklara söz verildi.

- Kaza

İzmir-Aydın Otoyolu'nda 22 Eylül 2017'de, Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında, Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. Kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Kazadan sonra 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru tutuklanmıştı.

Emrah Serbes, Torbalı Cumhuriyet Savcılığının Doğru'nun emniyet kemeri izi tespiti için aldığı karar ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünden araçların ortalama hızının tespiti için gişelere giriş saatleri ve sürücülerin belirlenmesi için güvenlik kamera görüntülerini istemesi üzerine otomobili kendisinin kullandığını söyleyerek 28 Eylül 2017'de teslim olmuş, ardından tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Mehmet Oğur tarafından hazırlanan ve yazar Emrah Serbes için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan hakkında 22,5 yıla kadar hapis cezası istediği iddianame, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.
Kaynak: AA