Altındağ'ın Girişimci Kadınları Durmak Bilmiyor

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri’nde “girişimcilik” kurslarına katılarak kendi işlerinin patronu olan kadınlar giderek çoğalıyor.

Altındağ'ın Girişimci Kadınları Durmak Bilmiyor
Terzi, güzellik merkezi, butik, ev yemekleri satışı, takı satışı gibi işler yaparak kendi kendilerinin patronu olan Altındağlı kadınlara yenileri eklendi. Altınpark Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Fatma Demirboğan’ın “Çerkez Unlu Mamuller” adlı iş yeri ile Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Satı İçin’in “Pembe Panjur Ev Tekstili” adlı iş yerinin açılışını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki gerçekleştirdi. Açılış kurdelasını kadınlarla birlikte kesen Başkan Tiryaki, “Kendi ayakları üzerinde dimdik duran tüm güçlü kadınlara çıktıkları yolda başarılar diliyor ve hayırlı kazançları olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

“Altındağ’da değişim için yola çıktığımızda değişim olacaksa kadınlar sayesinde olacak demiştik. Bugün geldiğimiz nokta, ne kadar haklı olduğumuzu gözler önüne seriyor. Altındağ’da kadınlar her geçen gün bizim hedeflediğimiz noktanın bile üzerine çıkıyor ve kendilerine şans verildiğinde neler başarabildiklerini tüm dünyaya gösteriyorlar” diyen Başkan Tiryaki, Altındağlı kadınların gücüne daima inandıklarını vurguladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün Altındağ’da gösterişli salon programları yerine çok anlamlı etkinliklerle kutlandığını belirten Tiryaki, “Bu açılışlar vesilesiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.



“Eğer inanırsanız başaramayacağınız bir şey yok”

İş yerini birkaç ay önce hizmete soktuğunu anlatan Altınpark Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Fatma Demirboğan, bu süreçte kendisine hep destek veren Başkan Tiryaki’ye teşekkür etti. Demirboğan, “Kendi iş yerimi açtım. Mantı, bazlama, gözleme, erişte, geleneksel hamur işlerimizi satıyorum. El emeğimi kazanca dönüştürdüğüm için çok mutluyum. Bütün kadınlara sesleniyorum. Eğer inanırsanız başaramayacağınız bir şey yok. Ben de inandım. Bana destek olan belediyemize ve Başkanımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ev tekstili, çeyiz ve mefruşat ürünleri diken ve kendi el emeklerini dükkanında satmaya başlayan Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi Satı İçin ise, “Merkezde öğrendiğim el becerilerimi kazanca dönüştürmeyi çok istiyordum ama nasıl yapacağımı bilmiyordum. Girişimcilik kursları bana yol gösterdi. Merkezimiz ve en çok da belediye başkanımız bana cesaret verdi. Şimdi kendi iş yerimin sahibiyim ve çok mutluyum. Başkan Tiryaki’ye çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA