AK Parti, MHP Ve CHP'den Kadınlar Günü Mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kırşehir’de siyasi parti temsilcileri de yayımladıkları mesajla kadınların önemini ve verilen değeri anlattı.

AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, kadınların Türkiye demokrasisi, kalkınma ve özgürlük mücadelesine damga vurduğunu söyledi.

İl Başkanı Aslan mesajında: "Türk kadını her zaman fedakarlık ve emekleri ile ön planda oldu. Kadınlar sevgileri ve mücadeleleri ile insanlara umut yeşertmekte toplumun her kesiminde üstlendiği görevi kadın takdire şayan şekilde yerine getirmekte, bilim sanat, edebiyat, siyaset her alanda kadın vardır. Kadınlarımızın sosyal hayatımızın içerisinde de onurlu ve saygın bir yeri vardır olmalıdır.

Kadının günümüzde hak ettiği ilgiyi sevgiyi, desteği ve saygıyı gördüklerinden bahsetmemiz çok zordur. Taciz ve tecavüz vakalarının arttığı endişe verici şekilde görülmektedir. Kadının karşılaştığı her sorun toplumun meselesidir. Reformlarla kadınlarımıza destek olacak iyileştirmeler yaşandı. Öz güvenleri yüksek, cesur eğitimli kadınlarımızın sayılarının artması ülkemizi daha ileri taşıyacaktır" dedi.



MHP İl Başkanı Arif Kılıç ise mesajında, "Dünyanın neresinde yaşıyor olursa olsun, kadın ve sahibesi olduğu kadınlık onuru insanlığın ortak değer hazinesidir. Ve bu hazinenin kötürüm emellere, katil niyetlere, kaskatı kesilmiş köksüz anlayışlara kurban verilmemesi yine insanlığın başlıca sorumlulukları arasındadır" ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin ise açıklamasında, kadının yerinin toplumda her zaman üstte olduğunu kadına değer vermeyen bir toplumunda ayakta kalma şansının olmadığını söyledi.

Kaynak: İHA