Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Adıyamanlı gazi ve şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na destek için bölgeye hareket etti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanlığı öncülüğünde toplanan gazi ve şehit ailelerinden oluşan 20 kişilik ekip, Mehmetçiğe destek vermek amacıyla Hatay'ın Hassa ilçesine gitmek için yola çıktı.

Adıyaman Valiliği bahçesinde toplanan ekibi, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy uğurladı.

Vali Kalkancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin bekası ve vatanın bölünmez bütünlüğü için Türkiye'nin birlik ve beraberliğini istemeyen güçlere karşı kahraman Türk ordusunun Afrin'e harekat başlattığını dile getirdi.

Harekatla birlikte milletin yüreğinin ordunun muzafferiyeti için attığını ifade eden Kalkancı, şunları kaydetti:

"Kahraman gazilerimiz ve şehit yakınlarımız da maddi ve manevi ordumuzu destekliyor. Bu harekatın memleketimizin bekasını korumak için yapıldığını bütün dünyaya duyurmak için bugün Hatay'a doğru yolcu edeceğiz. Orada savaşan kahraman ordumuza, yiğitlerimize moral verecekler hem de dualarıyla onlara manevi destek vermiş olacaklar."

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ise, sınır güvenliğimizi korumak adına mücadele eden Mehmetçiğe destek amacıyla sınıra gittiklerini ifade etti.

Kaynak: AA