Yunanistan'da Aşırı Sağcı Gruba Yönelik Operasyon

'Combat 18 Hellas' isimli aşırı sağ grup üyelerine yönelik operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Yunanistan’da polisinin, solcu gruplara ve göçmenlere çeşitli saldırılarda bulunduğundan şüphelenilen aşırı sağcı "Combat 18 Hellas" grubu üyelerine yönelik operasyonlarında 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan Terörle Mücadele Biriminden yapılan açıklamada, başkent Atina, Seres ve Yanya kentlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında örgüt elebaşlarının da yer aldığı ifade edildi.

Haklarında, kundaklama, suç örgütü üyeliği ve patlayıcı madde bulundurma suçlamaları bulunan zanlıların, hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye getirileceği belirtildi.

Toplam 10 eve düzenlenen baskında, bomba yapımında kullanılan patlayıcı maddeler, molotof kokteylleri, kesici ve delici aletler, uyuşturucu madde ve tüfeklerin yanı sıra aşırı sağ sembollerin yer aldığı flamalar ve çeşitli dokümanlar ele geçirildiği kaydedildi.

Yunan polisinin aynı örgüte yönelik dün gerçekleştirdiği operasyonda da 6 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 5'i tutuklanmıştı.

Yunan medyası, polisin, saldırı yerlerinde incelediği kamera görüntüleri ve telefon dinlemeleri sonucunda başlattığı operasyonda gözaltına alınan kişilerin “Combat 18 Hellas” isimli Neonazi grup üyesi olduğunu ve en az 20 bombalı ve molotof kokteyli saldırıda yer aldıklarının belirlendiğini duyurmuştu.

“Combat 18 Hellas” isimli grup, İngiltere'de 1992 yılında kurulan "Blood and Honour" (Kan ve Şeref) örgütünün silahlı kolu olarak biliniyor.

Kaynak: AA