Yeşilay Samsun'a Rehabilitasyon Merkezi Açacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun, “Uyuşturucuyla mücadele konusunda 3’ü İstanbul’da olmak üzere toplam 10 tane rehabilitasyon merkezi açacağız. Bunlardan birisinin Samsun’da olmasını istiyoruz” dedi.

Yeşilay Samsun'a Rehabilitasyon Merkezi Açacak
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ve beraberindekiler Yeşilay Haftası sebebiyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verip destek istedi. Dursun, "Geçmişte olduğu gibi bugün de uyuşturucu, uluslararası savaş aracı olarak kullanılıyor. 1920 yılında kurulan Yeşilay’da aynı şekilde bu mücadelesini sürdürüyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 2 yıl boyunca uyuşturucuyla mücadelenin en kritik boyutlarından biri olan rehabilitasyon konusunda ne yapıyorlar diye diğer ülkelerde incelemelerde bulunduk. Bir rapor hazırladık Cumhurbaşkanımıza sunduk. İstanbul’da 3 olmak üzere toplam 10 tane rehabilitasyon merkezi açacağız. Bunlardan birisinin Samsun’da olmasını istiyoruz” diye konuştu.



"Samsun’da böyle bir merkezin açılması için her türlü desteği veririz"

Daima Yeşilay’ın yanında olduklarını vurgulayarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ise, "Samsun’da böyle bir rehabilitasyon merkezinin olması bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Bu konuda her türlü desteği vereceğimizden kesinlikle şüpheniz olmasın. Yeşilay’ın öneminin anlatılması ve daha iyi anlanması adına Yeşilay Haftası’nın önemi büyüktür. Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftası’nda kötülüğün ve bağımlılığın ortaya çıkmadan engellenmesi, gençlerimiz ve geleceğimiz için hep birlikte el ele verilmesi gerekiyor. Bu noktada sağlıklı, üretken ve mutlu fertler daha güçlü ve huzurlu bir toplum için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elimden gelen tüm desteği bugüne kadar verdim ve vermeye devam edeceğimin bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA