'Yalnız Hayaller Kaldı' Filminin Gala Gösterimi Yapıldı

Başrollerini Perihan Savaş ile Mahmut Cevher'in paylaştığı film, 9 Mart'ta seyirciyle buluşacak Oyuncu Perihan Savaş: 'Kadın olarak biz kendimizi seviyor muyuz önce ona bakmamız lazım. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların kendilerine çok daha farklı bakmaları gerektiğine inananlardan birisiyim' Oyuncu Mahmut Cevher: 'Arkadaşlarıma dedim ki bu filmi izledikten sonra bir kişinin bile organlarını bağışlamış ve bir kişinin hayatını kurtarmış olduğunu duyarsam, bu benim için en büyük hedeftir'

Yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan'ın üstlendiği "Yalnız Hayaller Kaldı" filmi, gala gösteriminde izleyiciyle buluştu.

Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösterim öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan başrol oyuncusu Perihan Savaş, sinemanın kendisi için çok özel bir yerde olduğunu söyleyerek, "Sevgili arkadaşım Mahmut Cevher'in bir hikayesi vardı. Hep dinlerdik ondan. Kendi yazmıştı ve 'Bir gün bunu çekeceğim' derdi. İşte o gün bugünmüş." diye konuştu.

Savaş, filmin çok güzel olduğunu dile getirerek, şunları aktardı:

"Yeşilçam tadında, çok güzel bir film çektik. Her şey var. Dram ama kara mizahı da güldürüsü de olan çok hoş bir aile filmi oldu. Aynı zamanda mesajları da olan bir film. Ben de filmde, Aysel isminde bir kadını canlandırdım. Çok keyifli çalıştık ve çok güzel olduğuna inanıyoruz. Umuyorum ki seyirci de beğenecektir."

Sinemayı çok özlediğini kaydeden sanatçı, "Yeşilçam ortamı artık bulunmuyor. Ama biz o kuşak aynı ortama geldiğimiz aynı ortama geldiğimiz zaman onu buluyor, yakalıyoruz." dedi.

Perihan Savaş, günümüzde sinema endüstrisinin sahip olduğu teknik olanaklar nedeniyle çok daha özel çalışmalar yapılabildiğine işaret ederek, bu anlamda çok daha rahat, güzel, keyifli ve hoş bir ortamın yaşandığını söyledi.

Yaklaşık 48 yıldır sahnelerde olduğunu dile getiren Savaş, henüz 5 yaşındayken Şehir Tiyatroları'nda sahneye çıktığını aktardı.

Savaş, günümüz Türk sinemasında özellikle komedi filmlerinin izlendiğinin, doğru yapılan işlerin ise pek ilgi görmediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Özellikle kadınların izlemesi gereken bir film. Kadın açısından baktığınızda çok özel mesajlar da var bu filmde. Galiba biz pek mesaj almayı sevmiyoruz. Kendimizi toparlamayı sevmiyoruz. Kadın olarak biz kendimizi seviyor muyuz önce ona bakmamız lazım. Özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların kendilerine çok daha farklı bakmaları gerektiğine inananlardan birisiyim. Evet ekonomik olarak özgürlüklerini kazanmaya başladılar. Susmuyorlar artık. Konuşmaya ve şikayet etmeye başladılar. Ama işte o şikayet mercilerinin üzerindeki yaptırımın çok daha farklı olması gerektiğine inanan bir insanım. Bu filmde de kadının özellikle ekonomik özgürlüğü ve toplumun içinde olması konusunda mesajlar biraz var. Ne derece sahip çıkarlar bilmiyorum. Ben sahip çıkmalarını diliyorum. Gönlüm onu diliyor."

Sanatçı, şehit haberleri ve kadın cinayetleri varken gülmenin doğru olmadığının altını çizdi.

- "Filmin hikayesini 26 yıl önce, bir gazete haberinden aldım"

Filmin yapımcılığını üstlenen ve "Doğan" rolünü canlandıran oyuncu Mahmut Cevher de bir filmi bitirmenin heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu söyleyerek, "Uzun süreli bir işin sonuna geldik. Mutlu ve heyecanlıyız tabii ki ekip arkadaşlarımla beraber. Bugün de bir nevi görücüye çıkıyoruz. Bakalım izleyenler ne diyecek. İnşallah çok güzel şeyler duymak istiyoruz." dedi.

Filmi çok özenerek yaptıklarına dikkati çeken Cevher, şöyle devam etti:

"Bugün bütün komedi filmlerinin revaçta olduğu bir ortamda bir kuruş ekonomik destek almadan dram filmi yapmayı hedefledim ve bunun da gerçek sebeplerinden biri Türkiye'de kadın meselesi ve gençlerimizin meselesiydi. Bunları hedefe aldım. Bunun içinde organ bağışı konusu da var. Hatta arkadaşlarıma dedim ki bu filmi izledikten sonra bir kişinin bile organlarını bağışlamış ve bir kişinin hayatını kurtarmış olduğunu duyarsam, bu benim için en büyük hedeftir."

Filmin hikayesini 26 yıl önce okuduğu bir gazete haberinden kaleme aldığını aktaran sanatçı, "İnsanların organlarını bağışlaması için filmde mesajlar verdik. Ölüm oranı yılda 3 bin. İnsanlar organlarını gömmesin. Kurtarılması gereken çok genç hayatlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Nimet Erdem'in senaryosunu yazdığı filmde ayrıca Ecem Baltacı, Açelya Elmas, Atılay Uluışık, Alican Ayas, Murat Yılancı, Yeliz Bozkurt Üstündağ, Selin Soytürk, Gözde Uçan, Bilal Yıkılmaz, Mine Kıvanç, Sevim Aydeniz, Nurhan Çalışkan, Onat Erkan, Dilruba Balbınar, Melisa Alagöz ve Yavuz Pekdemir de rol aldı.

Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle:

"Emekli dul matematik öğretmeni Doğan, çocuklarına bakabilmek için elinden geleni yapmaktadır. En büyük kızı Neval, evlendikten sonra Almanya'ya taşınmıştır. Hukuk fakültesinde okuyan kızı Umut, özel üniversitede okuyan hırslı oğlu Orhan ve küçük kızı Demet ile yaşamakta olan Doğan'ın, aynı sitede yaşayan iyi kalpli Aysel'le de bir ilişkisi vardır. Ailenin düzeni, Umut'un elim bir hastalığa yakalanmasıyla bozulur. Umut'un durumu ile başlayan dram, ailenin diğer fertlerinin sorunlarıyla daha da trajik hale gelir. Doğan, bir yandan çocuklarını bir arada tutmak, bir yandan da çektiği acıya direnmek için güçlü durmak zorundadır."

Gala gösterimine filmin tüm oyuncularının yanı sıra Levent İnanır, Nuri Alço gibi oyuncular da katıldı.

Yalnız Hayaller Kaldı, 9 Mart'ta seyirciyle buluşacak.
Kaynak: AA