Üniversite Öğrencileri Kadınlar Günü Mesajını İşaret Diliyle Verdi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için işaret diliyle mesaj verdikleri kısa film hazırladı.

Üniversite Öğrencileri Kadınlar Günü Mesajını İşaret Diliyle Verdi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafından hazırlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı kapsamında üniversite öğrencileri kısa film çekti. Kısa filmde, Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili usta öğreticisi Esma Zeytun işitme engelli kadınlara işaret diliyle mesajlar verdi.

NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Kahraman, "8 Mart’ta toplumdaki tüm kesimlere hitap etmeyi düşündük. Bu çerçevede tabi ki işitme engelli olan insanlarla da aramızdaki engeli ortadan kaldırmayı bu konuda farkındalık oluşturmayı düşündük. Çünkü toplumun her kesimine eşit bir şekilde hizmet sunulması gerektiğini inanıyoruz. Bu nedenle de biz toplumda işitme engelli insanlara bu şekilde ulaşarak bu konuda farkındalık oluşturmak istedik diyebilirim. Öğrencilerimiz de aslında ilk kez bu noktada toplumda işitme engellilere ulaşılamadığını fark etti. Bu çalışmalar esnasında bir çok programda aslında bunun eksik olduğu fark edildi. Öğrencilerimiz açısından da böyle bir çalışma içerisinde yer almak, farkındalıklarının gelişmesi, oluşumu, olaylara daha farklı bakmasına neden oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA