TTK Tahlisiye Ekibi, BEÜ'de Anılarını Anlattı

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait tahlisiye ekipleri, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde konuk oldu. Ekip, davetlilere arama ve kurtarma çalışmalarındaki anılarını anlattılar.

TTK Tahlisiye Ekibi, BEÜ'de Anılarını Anlattı
BEÜ Mühendislik Fakültesi tarafından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa TTK tahlisiye ekibinin yanı sıra İş Sağlığı, Güvenliği Eğitim Dairesi Başkanı Ahmet Sarıalıoğlu, TTK Genel Müdür Yardımcısı Ercan Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı programda tahlisiye ekipleri Van Depremi’nin yanı sıra Soma ve Ermenek maden kazaları ile geçen yıl İstanbul’daki kuyuya düşen “kuyu” ismi verilen köpeğin kurtarılması çalışmaları hakkındaki anılarını anlatılar.

Programın düzenlenmesini sağlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’na teşekkür eden Sarıalıoğlu, “Hakan hocamla olmaktan büyük keyif aldım. Kendimdeki enerjiyi onda görüyorum. Hem bizi buraya davet etmesi, hem redevanslı sahaların eğitim konusunda bize kucak açılması bizi son derece gururlandırdı. Huzurlarınızda Hakan hocama teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Can kurtarmak için gerekirse canlarını feda edebilecek insanlar”

GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak ise gerçek kahramanların madenciler olduğuna vurgu yaparak, “Aksiyon filmleri izlerken onların serileri çekiliyor. Onları hiç seyretmenize gerek yok. Gerçek kahramanları görmek ve tanımak istiyorsanız işte buradalar. Gerçekten burada herhangi bir reklam amacıyla söylemiyorum. Bu işin kıyısında ve köşesinde az bir şey bile emek verdiğim için çok iyi hissederek ve bilerek söylüyorum. Gerçek kahramanlar bunlar. Hepsi de canları pahasına başka canları kurtarmak adına mücadele veriyorlar. Hatta en son İstanbul’da meşhur bir köpeğimiz vardı. İsmini kuyu vermiştiler. Can kurtarmak adına arkadaşlar gerekirse kendilerini feda edebilecek insanlardır. Kendilerine tüm bu çalışmalarından ve gayretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daire Başkanı Ahmet Sarıalioğlu ise ekibin katıldığı olası bir arama kurtarma çalışmasında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek şöyle dedi:

“ Orada olay olmuş ekip başıyla beraber masada oturup savaşı yönetir gibi plan üzerinde çalışmam lazım. Ama yok. Yer altında bilmem gereken en az 20 parametre var. O planları bize aktaracak olan kişiler kurtarma telaşında oldukları için bilmediğimiz bir ocak. Temiz havanın olduğu yere kadar inceleyip ona göre hareket ediyorum.”

Programın ardından tahlisiye ekibine çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA