Tekirdağlı Kokoreççinin Afrin Desteği

Tekirdağ’da 8 yıldır şehit ailelerine ücretsiz hizmet veren kokoreç dükkanı işletmecisi Efkan Kılıç, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatına destek olmak için işyerinin bir günlük hasılatı bin 600 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

Tekirdağlı Kokoreççinin Afrin Desteği
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yıllardır kokoreç işletmeciliği yapan Efkan Kılıç, 8 yıl önce başlattığı ‘Şehit ailelerine ücretsiz’ yemek kampanyasına ek olarak, Mehmetçiğin terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a karşı başlatmış olduğu, Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak için, bir günlük kazancı olan bin 600 TL’yi Mehmetçik Vakfı’na bağışladı.

“Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor”

Kılıç, yardım çalışmasına dair yaptığı açıklamada, ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ve kendilerinin de bu süreçte Mehmetçiğe destek olmak istediklerini belirterek, “Türkiyemiz yıllardır terör örgütleri ile olan mücadelesini sürdürüyor. Ülkemiz çok zor bir süreçten geçiyor. Yıllardır zaten ülkemizde oyunlar oynanıyor. Görüyoruz televizyonlarda askerlerimizi, şehitlerimizi ve kahroluyoruz onları gördükçe. Daha fazla ne yapabiliriz diye her gün düşünüyorum. Ben burada şehit asker ve polis ailelerine ücretsiz yemek veriyorum. Allah onların yokluğunu göstermesin bize. Her gün inanın içimiz yanıyor burada. Ben de esnaf olarak bir günlük ciromuzu Afrin’e göndermek istedik. Allah razı olsun esnafımız duyarlı oldu, yanımızda oldu” dedi.



“Bir tane devletimiz var”

Bu süreçte güvenlik güçlerinin arkasında olması gerektiğini belirten Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimize sahip çıkalım. Bir tane devletimiz var. Allah devletimize zeval vermesin. Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yanında olalım. Diğer şeylerde aramızda kavgamızı edelim, savaşımızı sürdürelim ama şuan gerçekten zor bir süreçten geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.



“Benim de bir katkım olsun diye uğradım”

Kokoreç dükkanının müşterilerinden Ayşe Baydoğan, düzenlenen yardım kampanyasına destek vermek için dükkanı ziyaret ettiğini belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet geri kalanlara uzun ömürler diliyorum. Annelerine sabır versin Allah’ım. Orada savaşa giden askerlerimizin tırnaklarına zarar gelmesin. Bugün duydum burada toplanan para şehit annelerine gidecekmiş. Benim de bir katkım olsun diye uğradım” dedi.

Kaynak: İHA