TEKİRA, Yeni Markaları İle Büyümeye Devam Ediyor

Trakya’nın en büyük alış veriş merkezi Tekira AVM, 9 yıldır bölgeye değer katmaya ve yepyeni markaları ile büyümeye devam ediyor.

TEKİRA, Yeni Markaları İle Büyümeye Devam Ediyor
Açıldığı günden bu yana Tekirdağlıların gözde buluşma mekanı olan Tekira Alışveriş Merkezi, 85 bin metrekare kapalı alanı, 700 araç kapasiteli otoparkı, 90 uluslararası ve ulusal markası, 7 salonlu Cinemaximum sineması, konsept restoran ve kafeleri ile bölgenin en büyük alışveriş merkezi olma özeliğini devam ettiriyor. Tekira, modern ve ferah mimarisi ile sadece Tekirdağ’ın değil çevre il ve ilçelerin de çekim merkezi haline geldi.

Yıl boyu etkinlikler

Tekira, yıl boyu gerçekleştirdiği kültür sanat etkinlikleri, konserleri, kitap festivalleri, eğlence parkları, spor aktiviteleri ve atölye çalışmaları ile ziyaretçilerini eğlendirirken yeni deneyimler sunarak adından sıkça söz ettiriyor. Alış veriş merkezi, eğitim, çocuk gelişimi, kadının toplumdaki önemi, sanat, spor ve sağlık gibi pek çok önemli konuyu çeşitli aktivitelerle işlerken ev hanımlarından yaşlılara, çocuklardan gençlere kadar tüm kitlelere hitap ediyor.

08 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenecek "Bir Ses, Bir Renk, Bir Nefes" isimli sergi 08 - 10 Mart tarihleri arasında kadın sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla AVM’de ziyaretçileri ile buluşacak. Ayrıca Kadınlar Gününde, ünlü Astrolog Egemen Töreli, kadınlara özel burç yorumları ile bayan ziyaretçilerine keyifli bir gün yaşatacak.

Sosyal Sorumluluk Projeleri ve çevresiyle uyumu

Tekira, sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteklerle de bulunduğu bölgeyi sahiplenmekte ve pek çok imza projeye evsahipliği yapıyor. Şehir merkezi ve ilçelerde bulunan okullar, dernekler, eğitim merkezleri ve resmi kurumların tüm sergi ve tanıtım çalışmalarına yer vererek toplumda farkındalık oluşturacak sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek oluyor. Şubat 2018’de gerçekleşen Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ile kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla düzenlenen flash mob gösterisi hem AVM içinde hem de sosyal medyadaki yankısı ile bölgede bir ilke imza atıyor.

Yıl içinde Veremle Savaş Haftası, Dünya Kanser Günü, Dünya Sigarayı Bırakma Günü, Dünya Böbrek günü, Dünya Talasemi Günü gibi önemli günlerde Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde AVM içinde etkinlik ve tanıtımlar gerçekleştirerek toplumsal fayda oluşturmayı amaçlıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile her yıl, Kadına Şiddetle Mücadele günü etkinlikleri düzenlemekte, huzur evinde kalan yaşlıların el işi sergilerine yer vermekte, sevgi evlerinde kalan çocukları sinema ve oyun alanlarına yönlendirerek gelişimlerine destek oluyor. Her hafta Perşembe günü Tekira AVM önüne konumlanan Kızılay Kan Bağış aracı ile gerekli kan toplanarak ihtiyaç sahiplerine bağışlanıyor.

Tabipler Odası ile tıp bayramı dolayısıyla resim sergileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile her yıl "Tarım ve İnsan" konulu resim sergileri ve Halk Eğitim Merkezi ile bayanların yaptığı el işi sergileri düzenleniyor. Engelliler için Ziçev, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ile Eğitim Uygulama Okulu gerçekleşirken Engelliler Derneği ile yapılan kermesler sayesinde engelli öğrenciler için gerekli malzemeler temin ediliyor.
Kaynak: İHA