Taşkesenlioğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Taşkesenlioğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Taşkesenlioğlu, mesajında; “İnsanlık tarihinde olduğu gibi ülkemiz kadınları da, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer aldılar. Kimi zaman Nene Hatun olup düşmana aman vermediler, kimi zaman 15 Temmuz hain darbe girişiminde Safiye Bayat olup, köprüde cuntacılara karşı mücadele ederken kurşun yediler. Ancak kadınlarımız her türlü engele rağmen vatanın selameti, ülkemizin kalkınması ve özgürlük mücadelesinden taviz vermediler.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi; En büyük saygıyı, en büyük selamı, en samimi anmayı hak edenler, şehitlerimizin anneleridir, eşleridir, çocuklarıdır.

Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi olmak üzere hükümet olarak kadınlarımıza olan şükranımızı, onların haklarını koruma mücadelelerine destek vererek göstermenin çabası içinde olduk. Kadınlarımızın karşılaştığı sorunların esasen tüm toplumun meselesi olduğu, dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır. Kadına şiddet meselesi başta olmak üzere mevcut sorunlarla kararlı biçimde mücadeleye devam edeceğimizi, kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğimizi, ekonomik alanda olduğu kadar siyasi alanda da varlık göstermeleri hususunda kendilerine destek olacağımızı vurgulamak istiyorum.

İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.”
Kaynak: İHA