Şeker Fabrikalarının Özeleştirilmesi Kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: 'Bu fabrikaları özelleştirip nişasta bazlı şekerleri çocuklarına, torunlarına yedirmek isteyenler buyursun özelleştirsin'.

AFYONKARAHİSAR – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Türkiye genelindeki 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi için ilana çıkılması kararına ilişkin, "Bu fabrikaları özelleştirip nişasta bazlı şekerleri çocuklarına, torunlarına yedirmek isteyenler buyursun özelleştirsin." dedi.

Ağbaba, CHP'li 12 milletvekili heyetiyle Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki Suçıkan Park'ta vatandaşlarla bir araya geldi.

Dinar'daki termik santral projesi ile Afyonkarahisar'daki şeker fabrikasının özelleştirilecek olmasını eleştiren Ağbaba, Uluköy'de kurulmak istenen termik santralinin insanlığa ve çevreye zarar vereceğini savundu.

Ağbaba, termik santral konusunda en iyi kararı Dinarlıların vereceğini dile getirerek, "Her Dinarlı kendine öncelikle şunu sorsun, termik santral çevreye ve insan sağlığına zararlı mı, değil mi?" diye konuştu.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da milletvekilleriyle tüm Türkiye'yi dolaştıklarını anlatan Ağbaba, "Özelleştirilmemesi adına bütün çalışmalarımızı yaptık. Milletimiz nişasta bazlı, sentetik içeren şekeri tüketmek istemiyor. Bu fabrikaları özelleştirip nişasta bazlı şekerleri çocuklarına, torunlarına yedirmek isteyenler buyursun özelleştirsin." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA